zondag 23 april 2023
Oudhollandse arretjescake gekocht in Zutphen
Uw chocoladewens is onze zorg!
Ambachtelijke chocolade en bonbons vindt u sinds 1996 bij Bonbonatelier Janson in het centrum van Zutphen. In onze zaak hangt de sfeer van Anton Pieck en het oude centrum.
De chocolade wordt op ambachtelijke wijze bereid in de ‘open keuken’. Terwijl u geniet van een kopje koffie en alvast van de heerlijke chocolade en bonbons proeft, wordt uw bestelling gemaakt.
Chocolade en bonbons zoals ze moeten zijn; puur en met liefde bereid. Proef het zelf!
Arretjescake gekocht. MInder zoet dan die ik zelf maak. Hierbij mijn recept:
Recept Arretjescake zonder ei
Voor de arretjescake zonder ei, heb je andere ingredienten nodig.
In plaats van normale biscuitjes kan je natuurlijk ook volkoren koekjes gebruiken of bijvoorbeeld bastigekoek, naar gelang je eigen smaak.
Bij de chocolade kan je het beste de chocolade om mee te bakken gebruiken. Deze heeft een wat meer pure chocoladesmaak
Gang Taart
Keuken Nederlands
Keyword arretjescake zonder ei
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 2 uren
Totale Tijd 2 uren 25 minuten
Geschikt voor 10 Plakjes
Calorieën 230 kcal
Ingrediënten
200 Gram Bruine basterdsuiker
50 Gram Pure chocloade
60 Gram Cacaopoeder (geen mix voor chocolademelk)
200 Gram Roomboter
200 Gram Biscuitjes
Bereiding
Smelt de boter. Doe je dit een pan, zorg dan dat de boter niet bruin wordt.
Smelt de pure chocolade. Het beste een pan met heet water, de chocolade in een kom doen, en deze kom in de pan met heet water zetten, zonder dat het water in contact komt met de pure chocolade.
Meng de gesmolten roomboter met de basterdsuiker en de cacaopoeder.
Breek de biscuitjes, of de volkoren koekjes in niet al te grote stukjes.
Meng de gesmolten chocolade door het mengsel van roomboter, cacaopoeder en basterdsuiker, roer goed door, en voeg de stukjes biscuits of volkoren koekjes toe.
Meng alles goed door elkaar.
Bekleed een cakevorm met bakpapier, en vul de cakevorm met het mengsel.
Strijk de bovenkant, bijvoorbeeld met een lepel of een spatel, goed glad.
Plaats de cakevorm gedurende minimaal twee uur in een koude koelkast.
Haal nadien de cake uit de cakevorm, en snij de arretjescake zonde ei in plakjes of stukken.
Als je stukken arretjescake zonder ei over hebt, bewaar dit dan altijd in de koelkast, zeker als het wat warmer is.
Omdat de cake niet gebakken is, wordt de cake bij warmte snel zacht.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten