zondag 20 december 2009

Witte wereld
Vandaag zondag was er weeralarm en er werd geadviseerd niet de straat op te gaan indien niet strikt noodzakelijk. Het heeft de hele dag gesneeuwd. Een prachtig gezicht. Een dikke witte deken en dat nodigt uit om plaatjes te schieten.
Tegen het eind van de middag een winterse wandeling gemaakt naar Winterland.

Film doubt


De film Doubt gemist bij de Filmliga.
Gisteren de film gehuurd bij Bibliotheekmaasland en genoten van Meryl Streep die in deze film een autoritaire non/directrice van een kostschool speelt die (on)rechtvaardig streng handelt.In tegenstelling tot de plaatselijke pastoor, die veel menselijker handelt, humor heeft en geliefd is bij de leerlingen.
De non bijt zich vast in het vermoeden dat de pastoor ontucht met een leerling heeft gepleegd. Koste wat kost moet volgens haar de pastoor weg.
Een prachtige film die zich afspeelt in het jaar 1964 in New-York. Een jaar na de moord op president Kennedy. Geeft een tijdsbeeld dat ik herkende.
Een uitleg krijgt de kijker niet. Deze is veroordeeld tot het volgen van het eigen onderzoek van zuster Aloysius, maar krijgt hierdoor geen antwoorden. De kijker twijfelt dus mee.