zaterdag 12 juni 2021

Mensje van Keulen 75 jaar

Jun 11, 2021 Sindsdien schreef ze meerdere romans, verhalen, gedichten, kronieken, dagboeken en jeugdboeken. Ze ontving voor haar oeuvre de Annie Romeinprijs, de Charlotte Köhler Prijs en de Constantijn Huygens-prijs. Van Keulen heeft vanaf het begin van haar schrijverschap over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen: gedichten, verhalen, kattencorrespondentie en bijdragen aan De Poezenkrant. Nu zijn al deze teksten, met illustraties, samengebracht in Het Kattentheater. Lotje IJzermans spreekt erover met Mensje van Keulen

Berlicumroute zondag 7 juni 2021

TBLmediatheek

In eigen tuin

Hof van lof en broerke van Megen

De geschiedenis van mijn seksualiteit van Sofie Lakmaker

Humoristisch debuut van de schrijfster op zoek naar haar identiteit. Zelf zegt ze hierover: Volgens mij laat seksualiteit zich niet in hokjes vatten, en idealiter zou ik het woord lesbienne dus niet eens hoeven te gebruiken. Toch kun je je niet in één beweging losmaken van dat soort termen. Bovendien denk ik dat je mooiere kunst maakt door te kijken naar wat er ís, dan dat je schrijft over wat je hoopt dat er ooit zal zijn. Kortom: vanuit de werkelijkheid schrijven en niet vanuit een utopisch ideaal. De titel van mijn boek verwijst naar Foucault, een filosoof die voortdurend keek naar onze pogingen tot waarheid en de waarheid zelf liet voor wat ze was. Kijken wat er misgaat: dat is wat Foucault deed met de samenleving en ik met mijn seksleven. Vooral het laatste deel over de ziekte en de dood an haar moeder aangrijpend en ontroerend.

Vogeleiland van Mario Pauw

Spannende thriller. Wat is er met Marian gebeurd nadat ze verdwenen is? We volgen Marian, Nicole (zus) en Berend (vriend) en Pup (dochter) en wat heeft het vogeleiland ermee te maken? verrassende afloop.