maandag 20 juli 2020

Uitgewoond

Indrukwekkende  documentaire
 over ouderen boven de 90 en eenzaamheid.
Een indringende documentaire over lief en leed van een aantal ouderen rond de 100 jaar, in een verpleeghuis ten tijde van de coronacrisis.
Thema's
Behalve over de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis in hun levens raakt 'Achter gesloten deuren' aan thema's die de recente ontwikkelingen ver overstijgen, van euthanasie tot zelfredzaamheid, en van mantelzorg tot onverwerkte oorlogstrauma’s.
Verzorgingshuis
De documentaire is het vervolg op de zeer goed ontvangen serie Uitgewoond. Voor die serie volgde regisseur Marijke Schonewille bijna een jaar lang met haar mobiele telefoon het wel en wee van de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis De Drie Hoven in Amsterdam. Een aantal hoofdpersonen uit de serie overleed tijdens de opnameperiode, de anderen verhuisden naar verschillende locaties in de stad.
Broze bestaan
In het vervolg 'Uitgewoond: Achter gesloten deuren' zien we hoe het de bewoners, allen rond de honderd jaar, sindsdien is vergaan en hoe hun toch al broze bestaan door de coronacrisis nog ingrijpender verandert, met alle gevolgen van dien.

Sousterre lithoijen

Middagje Sous Terre Lithoijen