zondag 13 september 2020

Fietstocht vandaag door 3 provincies Brabant, Gelderland en LImburg


 

Fietsbrug Mook Cuijk

 Vanaf zaterdag 26 september is de snelle fietsroute MaasWaalpad, de nieuwe (fiets)verbinding tussen de Campus Heyendaal in Nijmegen en het treinstation in Cuijk open. Het MaasWaalpad verbindt drie provincies en vier gemeenten en loopt van Nijmegen, door Malden, Molenhoek, Mook, en over de nieuwe brug De Maasover naar Cuijk. Dagelijks zullen veel forensen en scholieren gebruik maken van de brug.

De Maasover levert fietsers 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de brug over de A73. Een belangrijk onderdeel van de snelle fietsroute is de fietsbrug over de Maas tussen Mook en Cuijk. Deze brug bestaat uit aan weerszijden gebouwde aanbruggen van beton en een hoofdoverspanning uitgevoerd in staal. De brug heeft ook een voetpad zodat eveneens wandelaars de oversteek tussen de toeristische trekkers het ‘Rijk van Nijmegen‘ en het ‘Land van Cuijk’ kunnen maken. Na een onder het publiek uitgeschreven naamwedstrijd kreeg de fietsbrug de naam De Maasover.

De snelle fietsroute is vanaf 26 september te verkennen. Om de ingebruikname van de route niet ongemerkt voorbij te laten gaan, zijn er die dag tussen 12.00 en 15.00 uur stands waar een lekkernij of een kleine attentie wacht. Er is geen vaste starttijd en iedereen kan starten op een willekeurige plek langs de route.

Snelle fietsroutes zijn vlak en kennen zo min mogelijk obstakels. Ze bieden zo veel mogelijk voorrang zodat fietsers weinig hinder ondervinden van ander verkeer. Via snelle fietsroutes kunnen forensen en scholieren sneller op de fiets naar werk of studie.


039 Foto bij persbericht MaasWaalpad

Boeken