maandag 15 februari 2021

Nu aan het lezen: Het zoutpad


 Wie heeft dit ook al gelezen?

Youth film


Zaterdagavond deze film bekeken op aanrader van de Filmliga.

 

Charlotte Dematons

Leuk om terug te luisteren


kunststof 
8 februari 2021

Charlotte Dematons is bij een groot publiek bekend met haar boeken Alfabet, Nederland en Sinterklaas. Ze ging na haar middelbare school in Frankrijk naar de Gerrit Rietveld Academie, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Haar oeuvre bestaat uit meer dan 350 geïllustreerde boeken, waarvoor ze o.a. de Gouden Penseel won. 

Rineke Dijkstra krijgt Johannes Vermeerprijs 2020


 Rineke Dijkstra is fotograaf. Al vanaf het begin van haar carrière legt ze zich toe op de portretfotografie. Haar naam werd in één klap gevestigd met Strandportretten, de wereldberoemde serie van jonge adolescenten die ze in 1992 begon. Daarna volgden o.a. series foto’s van Israëlische soldaten en van de opgroeiende Almerisa, die op zesjarige leeftijd als vluchteling uit Bosnië naar Nederland kwam. Naast haar fotografische werk maakt Dijkstra ook filmische installaties. Volgende week krijgt ze de Johannes Vermeer Prijs 2020 uitgereikt, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten. Pieter van der Wielen spreekt met

Wandeling naar Herperduin


 Herperduin is een natuurgebied met bossen, vennen, heide en zandverstuivingen. De lang gerekte vorm strekt zich grofweg uit van Oss tot Herpen. Aan de westkant wordt het gebied begrensd door de Weg van de Toekomst (N329, voorheen 'Graafse Baan'), en aan de oostkant door de Schaijkse Weg tussen Schaijk en Herpen. Aan de zuidkant wordt het gebied begrensd door de snelweg A59 (alhoewel een ecoduct een verbinding met de Maashorst tot stand heeft gebracht), en aan de noordkant door de bebouwing en landbouwgebied van Berghem en Koolwijk, en de Berghemseweg van Berghem naar Herpen.

In een groter verband maakt het gebied onderdeel uit van het natuurgebied de Maashorst


Vijvers bij Kennedyschool Oss


 

Wandeling 13 februari Spaander Straatsche akkers Berghem

 Tussen de graanakkers kun je hier heerlijk schommelen, roetsjen op de kabelbaan, springen over de stapstenen, klauteren op de klimbomen en picknicken. Je ziet dan ook de zonnebloemen. Dit zijn geen echte zonnebloemen, maar zonnepanelen in de vorm van bloemen. Daar tussendoor grazen schapen.

In de natuurzone kun je lekker struinen door het bloemrijke gras tussen (of door) de ondiepe sloten. Misschien vind je wel kikkervisjes!

Er zijn meerdere ingangen: naast parkeerplaats Sportcentrum Berghem aan de Osseweg, vanuit woonwijk ’t Reut en via het fietspad aan de zijde van de Spaanderstraat.


 

Boekencollage 14 februari 2021 Valentijnsdag