zaterdag 13 februari 2021

Stadsarchief Oss


Leuk om terug te kijken filmpjes over Oss. Hier over het station en de spoorlijn
 

Loop eens door het Titus Brandsmalyceum


 

12022021 12 februari 2021

 Gisteren een bijzondere dag

Ik had er even geen erg in en hij is al half om, maar: vandaag is het een feestdag voor taalliefhebbers, cijferfetisjisten en palindromers, want de datumnotering 12022021 is voor hen een droom, zelfs een palindroom (een palindroom blijft of je het van links naar rechts of andersom leest hetzelfde) én een ambigram (het woord is van links naar rechts én van rechts naar links, of rechtop én ondersteboven te lezen) – of toch in ieder geval met vierkante cijfers. En mits niet volgens de Angelsaksische schrijfwijze. In ieder geval kan door het ritme in deze datum deze dag niet meer stuk voor mensen die iets hebben met de magische balans van cijfersIk had er geen erg in om 12:02 uur, maar wie weet, voelt 20:12 uur vanavond nog bijzonder?

Doe je ook mee met Radar Love?

 


Fans bereiden een eerbetoon voor aan Golden Earring, de rockband die door gezondheidsproblemen van gitarist George Kooymans onverwacht ophield te bestaan. Het is de bedoeling op 11 maart, de dag waarop Kooymans 73 wordt, uit zoveel mogelijk luidsprekers Radar Love te laten klinken.


Ze roepen fans op om op 11 maart om 17.15 uur Radar Love, de grootste hit van de groep, op te zetten. En ja hoor, daarbij mogen de ramen open.

Het spel van leugens door Anna west

 Anna West is het pseudoniem van schrijfster Marja West. Haar debuut Uitgeteld stond op de longlist van de Diamanten Kogel. Naast thrillers schrijft zij audioseries en feelgoodromans, van haar spannende audioserie Graviton zijn de filmrechten verkocht aan een Frans-Amerikaanse producente.https://fb.watch/3DRuTV1TcQ/


Korte inhoud:

Tijdens een echtelijke ruzie tussen Eva (43)en Peter,(60) een veelbelovend politicus, overlijdt hun tweejarige zoontje Aron. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld.
Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister van Justitie wordt benoemd, staat Aron voor de deur. Het verleden van Eva speelt door het hele verhaal mee.

Ik vond het een spannende thriller en wilde het uitlezen maar... in het echt zou dit niet kunnen gebeuren.. aparte afloop.

Recensie: Anna West levert een zeer slimme psychologisch thriller af en laat haar lezers in het ongewisse. Wat is nu waarheid en wat niet? Is de jongen nu Aron of niet? Waarom heeft Eva geen warme gevoelens als ze hem ziet? Het puzzelen is begonnen, je wilt alleen maar verder naar alle antwoorden.

Graag reactie als je dit boek ook gelezen hebt.


6e winterse wandeling bij bomenpark Heesch
 

Boekencollage 13 februari 2021