dinsdag 21 juli 2020

Theetuin onder de groene hemel alphen


Theetuin Onder de Groene Hemel bevindt zich in de Alphense uiterwaarden van de Maas, in het buurtschap Moordhuizen.  De theetuin is een ideale stop tijdens je wandel- of fietstocht door het mooie land van Maas en Waal. In deze fraaie tuin vind je natuur, rust en ruimte en kun je genieten van lekkere huisgemaakte taarten. De theetuin kenmerkt zich door een open en kleinschalig karakter. We werken met  biologische en/of streekproducten. Zoek een plekje tussen de bloemenborders, op het terras of onder de fruitbomen en laat je verrassen terwijl je uitkijkt over het nieuwe natuurgebied
Over de Maas! 

De tuin is in verschillende compartimenten opgedeeld. Er is een kleine boomgaard met hoogstamfruitbomen van oude appel-en perenrassen. Een grindtuin waar de natuur met zachte hand in controle wordt gehouden. Er is een traditioneel gedeelte met gazon en vaste plantenborders en achter de olijfwilghaag bevindt zich de moestuin. Dus je kunt altijd een plekje vinden waar je lekker zit.
Je vindt de theetuin aan het nieuwe natuurgebied (in ontwikkeling) Over de Maas.
In de uiterwaarden achter de meidoornhaag lopen de Galloway runderen, broeden de kluten en vliegen de putters.

Herstel aan zee van Simone Foekens

Hostel aan zeeSara is onverwacht getuige van een geheimzinnige familie geschiedenis.
Sara heeft een klein winkeltje in een gehucht in het oosten van het land. Maar de zaken gaan niet  goed. Om geld te verdienen neemt ze een baan in het hostel op het landgoed van de familie van Ommele in Noord-Holland aan zee.
Sara heeft in haar winkel een doosje gevonden met het logo vande van Ommele.
Dit doosje is het begin van de geheimenen binnen de familie van Ommele.
En natuurlijk krijgt Sara een verhouding met Coen, de landeigenaar en komt alles goed.
Boek dat makkelijk wegleest en voorspelbaar is. Heerlijk voor vakantie.

Simone Foekens houdt van lezen en vooral, natuurlijk, van schrijven. Haar romans en jeugdboeken worden door velen met plezier gelezen. Met haar roman 'Schelpenwit' won ze in 2017 de Valentijnprijs.