maandag 2 november 2020

Mooie knotwilgen

Podcasts

Ik luister graag naar podcasts. Hier wat tips en links: De uitzendingen van Kunststof Radio zijn ook te beluisteren als podcast. De podcast van dit jaar vindt u hier: http://feeds.ntr.nl/kunststof De podcasts van vóór 2016 vindt u hier: http://www.ntr.nl/Kunststof-Radio/8/tekst/Informatie/229#conten Pieter van der Wielen presenteert maandag t/m donderdag vanaf middernacht een uur lang Nooit Meer Slapen. Hij ontvangt dan een gast uit de wereld van kunst, cultuur of de actualiteit. Op vrijdagavond is Liesbeth Staats de presentator van Nooit Meer Slapen. Miss Podcast Het allereerste radioprogramma over podcasts: Iedere nacht geeft Miss Podcast, oftewel presentator Mischa Blok, een bekende Nederlander twee bestaande podcasts 'kado'. Daarnaast leren we de gast op een bijzondere manier kennen aan de hand van de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Verrassend persoonlijke gesprekken waarbij geluiden en podcasts centraal staan. Radio zonder draaiboek die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen ontspoort. Het radioprogramma is ook te beluisteren als podcast!

Halloween 2020

Het zwijgen van Maria Zachea (Atlas Contact) van Judith Koelemeijer

In november gaat heel Nederland met elkaar in gesprek in de bibliotheek over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea (Atlas Contact) van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is voor leden en niet-leden gratis op te halen bij een van de deelnemende bibliotheken. Op scholen zullen de gesprekken gaan over Dwars door de storm (Leopold) van Martine Letterie en Karlijn Stoffels. Het geschenk voor Nederland Leest Junior is voor groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum. Judith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.

Project Lost Connections

Aan dit project heb ik samen met Sylli en Petra een halve dag meegewerkt in de Kantfabriek in Horst.

Alex Roeka podcast 24 juni 2020

Prachtige podcast over Alex Roeka #99 - Alex Roeka recenseert De grote plaat woensdag 24 juni 2020, 02:01 uur Er ging een deur open van een huis waar hij in kon wonen. Zo omschrijft hij het moment waarop hij voor de eerste keer 'Suzanne' van Leonard Cohen hoorde. De gevoeligheid, de poëzie, die stem. Een openbaring. Er zijn weinig mensen die zo prachtig over geluiden kunnen vertellen als Alex Roeka. Binnenkort komt een documentaire over Alex Roeka. Er zijn opnames gemaakt in Ravenstein podcast 24 juni RAVENSTEIN - Stadsherberg, stamtafel, schout en stad verrijkten afgelopen zondag de filmopnamen voor het nieuwe lied van Alex Roeka: ‘Terug naar Ravenstein’. Behalve broer van onze schout is hij ook nog eens ’s lands meest poëtische zanger. Hoe gezegend kun je zijn. Roeka’s roem rijkt tot ver over onze landsgrenzen. De Hollanders zijn helemaal idolaat van hem. Na lang aandringen door de Hollandse zender NTR heeft Roeka toestemming verleend om een documentaire over hem te maken. Die zal worden vertoond in het programma ‘Het uur van de wolf’. Belangrijk onderdeel worden de beelden bij het lied die worden opgenomen in zijn geboortestad Ravenstein. Met zo’n decor ben je al een heel eind op weg natuurlijk. Om er zeker van te zijn dat het ook muzikaal en vocaal niet mis kon gaan, werd de schout ingeschakeld voor de accordeonbegeleiding en de stamtafel voor het achtergrondkoor. Een gouden greep. Hoewel tegen het eind van de middag na de opnamen in De Keurvorst, de Molen en het Veerhuis, de glans er toch een beetje vanaf leek te raken. Ravensteiners, leer de tekst van buiten. Ooit komt de dag dat we weer bijeen kunnen komen. Dat moment moeten we aangrijpen om samen met de armen om elkaars schouders dit ontroerend mooie lied door de straten van onze stad te laten galmen.

Boekencollage