maandag 17 augustus 2020

Postkantoor wordt bieb

Gisteren dit boek over de herbestemming van postkantoren gekocht en in mijn eigen collectie had ik nog het boek uit 1989 over de privatisering van de PTT. Wat is er veel veranderd. Mijn vader altijd bij de PTT gewerkt en ik in de bieb en nu komen die twee samen in Utrecht. Mooi om te zien.

Herbestemming van postkantoren: een tweede leven voor de burchten van de post

Boek van Koos Havelaar

Beschrijving


Beschrijving

Meer dan een eeuw was het postkantoor, net als het café en de bakker op de hoek, een vaste waarde in de dorps- of stadsgemeenschap. Nu het traditionele postkantoor zijn oorspronkelijke functie heeft verloren, komen veel monumentale gebouwen leeg te staan. 

Uitgave ter gelegenheid van de privatisering van de PTT waarin een overzicht geboden wordt van de activiteiten daarvan voor 1-1-1989.

 

Op het geniale af van Benedict Wells

 Een roadtrip naar een ander leven.Meulenhoff | Benedict Wells

Benedict Wells (München, 1984) vertrok na zijn eindexamen naar Berlijn om zich daar aan het schrijven te wijden. In 2016 verscheen het immens succesvolle Het einde van de eenzaamheid wat zijn grote doorbraak betekende: het werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door, er zijn meer dan 80.000 exemplaren van verkocht en het boek stond 28 weken in de bestsellerlijst. Zijn debuutroman Becks laatste zomer, die zeer lovend werd ontvangen, en waarvoor hij diverse prijzen ontving, schreef hij in 2008

.De intelligente Francis Dean woont met zijn moeder in een vervallen trailerpark in New Jersey. De hoop op een betere toekomst heeft hij opgegeven – tot hij de waarheid achter zijn verwekking ontdekt. Zijn bestaan komt blijkbaar voort uit een absurd experiment waaraan zijn moeder achttien jaar geleden deelnam. Zijn vader is geen loser die zijn gezin in de steek liet, maar een genie, cum laude afgestudeerd aan Harvard. Hem ontmoeten zou Francis’ leven kunnen veranderen. Samen met zijn beste vriend Grover, een excentrieke whizzkid, en het meisje van zijn dromen, de delicate en onvoorspelbare Anne-May, begint hij aan een tocht dwars door Amerika om zijn vader te vinden. Hij wil ontdekken wie hij werkelijk is en hij heeft niets te verliezen – denkt hij.

Trefwoorden: vader-zoon relatie, -casino-roadtrip -vriendschap-zwangerschap-liefde-geluk-psychoses.

Luisteren naar recensie over dit boek: https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderwerpen/63310-2020-08-15-boekenrubriek-met-jeroen-vullings


Boekhandel Broese in Utrecht

Gisteren een bezoek gebracht aan Utrecht en Boekhandel Broese bezocht in het voormalige postkantoor.

Boekwinkel Broese opende donderdag 24 april de deuren van hun nieuwe vestiging in Post Utrecht. In eerste instantie waren er allerlei feestelijkheden georganiseerd, maar die konden vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Toch ging het moment niet geheel stilletjes voorbij en dat was een verrassing voor de eigenaren van de winkel.