maandag 25 januari 2021

Tussen kunst en Quarantaine

Anneloes ging viral met haar account Tussen Kunst & Quarantaine (maar verdient er geen cent mee) FOTOSERIEAnneloes Officier (32) uit Prinsenbeek werd afgelopen jaar onbedoeld een hit op Instagram. Om de lockdown dragelijker te maken, bedacht ze de uitdaging om met voorwerpen in huis schilderijen na te maken. Tien maanden later heeft ze 270.000 volgers op Instagram, interviewverzoeken uit Japan en fans van de Verenigde Arabische Emiraten tot Brazili├ź.

Vrienden op de fiets

Zojuist mijn contributie weer overgemaakt voor vrienden op de fiets. Ik hoop er in 2021 weer gebruik van te kunnen maken!
Vrienden op de Fiets bestaat inmiddels meer dan 35 jaar. Jaren waarin tienduizenden Vrienden en gastadressen tienduizenden mooie herinneringen hebben opgedaan. We hebben eens een aantal van hen naar hun wandel- en fietsavonturen gevraagd.

Lekkerlezen.nu

Laat je inspireren! Kinderboekenmakers (schrijvers en illustratoren) geven tips over kinderboeken. Deze tips zijn bedoeld voor kinderen, ouders, leerkrachten en iedereen die van kinderboeken houdt. Deel de website. Zegt het voort, zodat zoveel mogelijk kinderen lekker gaan lezen! Er is een nieuwe website over kinderboeken! Kinderboekenmakers geven tips over kinderboeken. Schrijvers en illustratoren komen vaak op scholen om over boeken te praten. Zij weten als geen ander wat kinderen graag lezen. De schrijvers die meewerken aan deze site zijn ook ‘Schoolschrijver’ Zie De Schoolschrijver. Zij lezen veel kinderboeken en geven lessen en workshop over boeken, schrijven en leesbevordering. Tijdens schoolbezoeken vragen kinderen vaak: ‘Wat vindt u leuke boeken? Wat leest u zelf?’ Het is daarom heel logisch om kinderboekenmakers naar hun boekentips te vragen. Hieruit is de website https://lekkerlezen.nu/ ontstaan. De site is bedoeld voor kinderen, ouders, leerkrachten en andere ge├»nteresseerden. Je zult er geen kritiek vinden, want we bespreken alleen boeken waar we enthousiast over zijn. Op ‘Lekker lezen nu’ vind je de beste boekentips van de leukste kinderboekenmakers! LET OP: De website eindigt niet op .nl maar op .nu. De website is ontwikkeld door de geweldige Rian Visser. Heel wat collega-schrijvers werken er aan mee, zoals Li Lefebure, Marlies Verhelst, Kate Schlingemann, Claudia Jong, Marc ter Horst, Annemarie van den Brink en ikzelf . Meerdere schrijvers hebben aangegeven mee te zullen gaan werken! Dus hou de website in de gaten.

Fietsrondje 23 januari 2021

Fietsrondje 24 januari 2021 Megen en omgeving

Boekencollage 25 januari 2021