zondag 18 oktober 2020

De Hooimijt in schaijk

 

Koffiehuisje in bijzondere hooimijt behorend bij zorgcentrum De Nieuwe Hoeve, onze buren. Er loopt een leuk wandelpad langs. Sla vanuit de Boshut rechtsaf en loop voorbij ons ven aan de Udensedreef. Na het weiland aan je rechterhand sla je rechtsaf. Loop rechtdoor het terrein op dan vind je de hooimijt al snel! (wisselende openingstijden)

De boshut schaijk

Deze zomer mooi rustpunt tijdens de fietstochten over de Maashorst 

Horeca De Boshut De Maashorst Schaijk

DE BOSHUT; ONTBIJT – LUNCH – BORREL

In het zonnige zuiden, in het bourgondische Brabant waar het leven goed is, ligt De Boshut. Verscholen in de bossen, midden in natuurgebied de Maashorst. Hier is het genieten geblazen! Wandelen of fietsen door uitgestrekte bossen en heidevelden. Genieten van een lekker hapje en drankje in het zonnetje op het terras of bij kouder weer bij de openhaard binnen in De Boshut. Ontspan geniet en haal je hartje op, midden in de Maashorst.

De Boshut is van april t/m september dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur en van oktober t/m maart dagelijks van 10:00 – 17:00 uur. Alléén eerste Kerstdag zijn we gesloten.

Boekencollage


 

Boomwetenschapper Valerie Trouet wint Jan Wolkers Prijs 2020


De Jan Wolkersprijs 2020 voor ‘Het beste natuurboek van het jaar’ is gewonnen door de Vlaamse boomwetenschapper Valerie Trouet, voor haar boek Wat bomen ons vertellen (Uitgeverij Lannoo). In dat boek beschrijft Trouet wat er valt af te lezen uit jaarringen van bomen. De jury noemt Trouet ‘een begaafd auteur en een groot verteller’.