donderdag 14 april 2011

Francine Oomen wint voor de 5e keer !!


Voor de 5e keer wint Francine Oomen met haar overleef ik reeks de prijs van de Jonge Jury. Howel ik haar deze prijs natuurlijk van harte gun, vind ik het jammer dat er geen ander boek bekroond is. In de bibliotheek en in de boekhandel gaan deze boeken toch wel over de toonbank en balie. En ik merk dat steeds jongere kinderen-vooral meisjes-(groep6,7,) deze boeken gaan lezen.Wat vinden jullie ervan?
Zie onderstaand nieuwsbericht:

Francine Oomen wint voor de vijfde keer Prijs van de Jonge Jury
woensdag 13 april 2011

In een afgeladen Circustheater in Scheveningen werd vanmiddag bekendgemaakt dat de prijs voor het beste jeugdboek, de Prijs van de Jonge Jury 2011, naar Francine Oomen gaat voor haar boek Hoe overleef ik (zonder) dromen?. Dit jaar bracht een recordaantal van bijna 10.000 Jonge Juryleden een stem uit op hun favoriete boek.

De winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2011 werd bekendgemaakt tijdens de Dag van de Jonge Jury, een festival, waarin schrijvers en boeken voor jongeren centraal staan. Meer dan 1.300 Jonge Juryleden hebben hier kennisgemaakt met de auteurs van hun favoriete boeken. Daarnaast waren er verschillende optredens van onder andere LostBmx en The Wild Things. De dag werd feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury 2011 aan Francine Oomen. Dit is de vijfde keer dat Oomen de Prijs van de Jonge Jury wint. Ook in 2004, 2005, 2006 en 2010 was haar boek favoriet.