zaterdag 7 november 2009

Val van de Berlijnse Muur




9 november is het 20 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel (Datum kan ik ook makkelijk onthouden in verband met de verjaardag van mijn dochter)
Op de bieb heb ik een tentoonstelling gemaakt over dit onderwerp en natuurlijk heb ik enkele jaren terug zelf ook Berlijn bezocht en de sfeer proberen te proeven van weleer.
De jeugdserie van Klaus Kordon 3 delen over het Berlijn van weleer vind ik nog steeds een van de mooiste boeken over dit onderwerp. Titels: De eerste lente,Met de rug tegen de muur en de rode matrozen.

Kinderen voor kinderen 30 jaar!


Vandaag was er een jubileumuitzending van kinderen voor kinderen. Dit programma bestaat 30 jaar. En mijn dochter wordt 10 november 30! Kinderen voor kinderen werd altijd rond haar verjaardag uitgezonden en ze is er dus helemaal mee opgegroeid.
Helaas heb ik vanavond niet kunnen kijken en moet ik naar uitzending gemist om te luisteren naar de liedjes waarmee zij is opgegroeid en waar ze altijd van genoten heeft. De lp's, cassettebandjes, cd's en dvd's van kinderen voor kinderen waren altijd een succes.
Bekende liedjes: Als ik de baas mocht zijn van het journaal, Beugelbekkie, Hij moet dit jar de ezel zijn, op een onbewoond eiland. Op de website vind je alle teksten en fragmenten.
Dus wie nog herinneringen op wil halen grijp je kans!