vrijdag 17 april 2020

Kunst namaken met 3 voorwerpen uit je eigen huis.

We moeten noodgedwongen thuiswerken (als dat kan) en sommige mensen zitten zelfs helemaal thuis op dit moment. Gelukkig geven mensen daar massaal gehoor aan. Maar als je zolang thuis zit, dan kunnen de muren op je af komen. En daarom bedacht Anneloes een challenge.
Instagram lacht om Tussen kunst en quarantaine | Binnenland ...IN BEELD: Eigen versies van kunstwerken in Tussen Kunst ...

Neem een kijkje op instagram.

Jacques de Loustal

Jacques Loustal Stock Pictures, Royalty-free Photos & Images ...
Reading and Art: Jacques de LoustalJacques de Loustal is een Franse striptekenaar, illustrator, kunstenaar en in kleurder. Net als veel striptekenaars is hij voornamelijk bekend met zijn achternaam

Bezoek in deze  Coronatijd het  virtueel museum

Fietstocht naar Rosmalen en lekker ijsje gegeten

Bezorger bedankt

Krantenbezorger zijn, dat is ook een vitaal beroep

Het maken van een krant en de bezorging ervan behoren in deze crisistijd tot de categorie ‘vitale beroepen’. Plak deze tekst bovenaan je brievenbus.

Charlotte Salomon

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
 Op 16 april 1917 werd Charlotte Salomon geboren in Berlijn.
Salomon (Berlijn, 16 april 1917 – Auschwitz, 10 oktober 1943) studeerde aan de kunstacademie in haar geboortestad Berlijn toen zij eind 1938 op eenentwintigjarige leeftijd de Jodenvervolging in de stad ontvluchtte en introk bij haar al eerder gevluchte grootouders in Zuid-Frankrijk. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ontvouwde zich daar ook een persoonlijke tragedie. Salomons grootmoeder bezweek onder druk van de omstandigheden, werd krankzinnig en pleegde zelfmoord. Van haar grootvader vernam Salomon toen dat nagenoeg alle vrouwen in haar familie zo waren gestorven, met inbegrip van haar moeder.
Om hetzelfde lot af te wenden besloot Salomon om ‘iets totaal waanzinnig bijzonders’ te ondernemen. Ze trok zich terug en herschiep haar leven in een reeks van bijna 800 gouaches. Dat deed ze zingend en neuriĆ«nd. Ze gaf het werk de vorm van een geschilderd muziektheaterstuk (Singspiel), waarin ze haar familieleden als hoofdrolspelers voorstelde, muzikale verwijzingen maakte en feit en fictie met elkaar vermengde. Een groot deel gaat over haar geliefde, zangpedagoog Alfred Wolfsohn (1896-1962), die ze vele malen afbeeldde. Het kunstwerk Leven? of Theater? hielp Salomon om te overleven. Maar in 1943, inmiddels zwanger en getrouwd met een medevluchteling, werd zij naar Auschwitz gedeporteerd en vermoord. Ze was toen 26 jaar.
Op jck.nl/charlotte kun je haar kunstwerk 'Leven? Of theater?' integraal bekijken en nog veel meer lezen en ontdekken over Charlotte en haar werk.
Er is op dit moment ook een tentoonstelling over Charlotte in het Joods Historisch Museum (verlengd tot later in het jaar): Charlotte Salomon in close-up. Bekijk op jck.nl/closeup de virtuele tour!
Beeld: Charlotte bezig met het tekenen van stillevens. Uit 'Leben? oder Theater? Ein singespiel' -Charlotte Salomon. Gouache, 1940-1942. Collectie Joods Historisch Museum

Op een leuke manier het abc leren

Er zijn diverse leuke filmpjes om het abc te leren.