dinsdag 28 april 2020

28 april 2020

Vandaag in de tuin gewerkt. Gesnoeid en tuinstel schoongemaakt. 2 groene kliko vol met afval en daarna klein rondje schaijk gefietst. Het regende goed voor de tuin. Onderweg kwam ik dit tegen.

Nico Scheepmakerbeker nominaties

Dit zijn de nominaties voor de  Nico ScheepmakerBeker:

Abdi Nageeye: Atleet zonder grenzen – André van Kats (Uitgeverij Lucht)
Paul Dogger – Peter Zantingh (Uitgeverij het spectrum)
Buiten de lijnen – Frank Heinen (Das Mag)
Johan Cruijff – Auke Kok (Hollands Diep)
Briek! De laatste Flandrien – Herman Chevrolet (De Arbeiderspers)

Nico Scheepmaker

De Nico Scheepmaker Beker is de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar.
 De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990),
die vanaf 1957 schreef over sport. Met zijn aanpak, waarbij hij oog had voor 
details die anderen onbesproken lieten, heeft hij de Nederlandse 
sportjournalistiek veranderd. Hij schreef niet alleen sportboeken maar was ook columnist en dichter.

Kunsstof radioprogramma

Beter spellen

Beschrijving

Beter Spellen is een Nederlandstalige website waar men dagelijks een spellingstest kan maken. Het is een initiatief van Martin van Toll Producties in samenwerking met Noordhoff Uitgevers. Deze spellingssite bestaat sinds april 2009. Het onderhoud en de hosting worden bekostigd uit advertentie-inkomsten.

Download de app en doe elke dag mee.Alexander Munninghof overledenBeeld Merlijn Doomernik
Journalist en schrijver Alexander Münninghoff is dinsdagochtend na een lang ziekbed thuis op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant Den Haag Centraal (DHC), waarvoor Münninghoff ook schreef. Verder was hij medeoprichter van 50PLUS. “Maandag een week geleden sprak ik hem nog. We zullen hem enorm missen”, twitterde Henk Krol, politiek leider van 50PLUS.
Münninghoff begon zijn journalistieke carrière als freelancer bij de Haagse Post, maar het grootste deel van zijn loopbaan was hij werkzaam bij de Haagsche Courant, waarvoor hij als reizend redacteur en als correspondent in Moskou werkte. In 2009 ging hij met pensioen. Tijdens zijn jaren voor de Haagsche Courant maakte hij reportages uit tal van oorlogsgebieden: Libanon, Cambodja, Iran, Irak, El Salvador en voormalig Joegoslavië.
In 2015 won Münninghoff de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn boek ‘De stamhouder. Een familiekroniek’. In dit autobiografisch boek beschreef hij de bewogen geschiedenis van drie generaties Münninghoff. Alexander Münninghoff werd in 1944 geboren in de Poolse stad Posen.

Kringloopwinkels in Oss en Heesch vanaf 6 mei weer open


OSS/HEESCH - Het Kringloopbedrijf Maasland opent de winkels in Oss en Heesch vanaf 6 mei weer volgens de normale openingstijden. Het bedrijf heeft wel een aantal richtlijnen opgesteld.
In Oss mogen maximaal vijftig klanten tegelijk winkelen, in Heesch maximaal dertig. Wie niet meteen naar binnen kan, moet wachten op een aangegeven plek.

Om de veiligheid van de medewerkers en de klanten te waarborgen volgt het kringloopbedrijf uiteraard ook de richtlijnen van het RIVM. Dus moet iedereen 1,5 meter afstand bewaren. Iedere klant is verplicht een mandje te gebruiken. Bovendien moeten ouders hun kinderen bij de hand vasthouden in de winkel. Het bedrijf vraagt iedereen deze regels te respecteren.


De toiletten zijn niet toegankelijk en ook de koffiecorner blijft gesloten.

Raad de boektitels