zondag 1 november 2020

Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen door Kees Volkers

Mooie wandelgids over wandelingen inn de omgeving van NIjmegen. Met plattegronden, kleurenfoto"s en omschrijvingen van de omgeving. De serie 'Wandelen buiten de binnenstad' gaat over Urban walking. Ontdek al wandelend de stedelijke omgeving. De wandelgidsen bevatten wandelroutes, wandelkaarten, fraaie foto's en informatie over wat je tegenkomt. Kees Volkers is naast begenadigd cultuurhistoricus inmiddels ook geroutineerd stadswandelaar. Na Utrecht, Rotterdam en Eindhoven voert hij de wandelaar door het veelzijdige Nijmegen en verhaalt hij van Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims. In acht wandelingen ontdekt de wandelaar dat Nijmegen naar iedere windrichting een geheel eigen gezicht heeft. Naar het oosten de prachtige Elyzeese Velden op de stuwwal, naar het zuiden de universiteit en de Goffert. Naar het westen het industrieel erfgoed en het hippe Honigcomplex en over de rivier naar het Noorden de prachtige bruggen over de Spiegelwaal en de nieuwe wijk de Waalsprong. Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alles wat je onderweg tegenkomt maakt deze gids tot een feest van herkenning voor de Nijmegenaar.

Wandellust van Twan Huys

Voor iedereen die van wandelen in Nederland houdt.18 wandelingen door Nederland. "Wandelen is het beste medicijn" Hippocrates Hij beschrijft de zeventien mooiste wandelroutes van Nederland én hij ontdekt dat interviewen en wandelen dé perfecte combinatie is. 'Omdat je elkaar niet aankijkt worden de gesprekken vrijer, je wordt niet lastiggevallen door non-verbale reacties.' En bovendien krijg buiten je lekker veel zuurstof binnen. En dat is misschien ook wel eens fijn na jaren presenteren in een studio.

Windmolens protest dijk Ravenstein LIenden

RAVENSTEIN - Het protest tegen de bouw van een windmolenpark vlak over de Maas bij Ravenstein zwelt aan. Vooralsnog concentreren de acties zich vooral aan de Gelderse kant van het water, maar ook in het vestingstadje houden ze de ontwikkelingen scherp in de gaten. ,,Dit zou meer gevolgen hebben dan turbines op Stijbeemden.”

Boekenbezorgdienst bieb oss