donderdag 23 april 2020

23 april 2020

Vandaag prachtig weer rond de 25 graden. Via Lith overgevaren met de pont naar Alphen .Koffie gedronken op anderhalve meter afstand op een bankje uit de nieuwe thermosfles. In Maasbommel op anderhalve meter nog gesproken met Dolf en Maaike. Via dijk Batenburg en Lienden over de brug bij Ravenstein en toen weer richting Oss. In totaal 50 km, Weidse uitzichten Fluitekruid,koolzaad, koeien, paarden, ooievaars, molens etc.

Digitale nationale museumweek

De nationale museumweek is dit jaar helemaal  digitaal Klik hier.
De Nationale Museumweek wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en is vanwege de coronacrisis volledig digitaal. Dit jaar wordt de week georganiseerd samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het thema is “Ontdek samen, juist nu, ons echte goud – in vrijheid”.
Over de Museumvereniging
De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. Samen werken zij aan het versterken van het publiek belang van musea door een blijvende binding van alle inwoners van ons land met museale collecties te stimuleren. De Museumvereniging is ook initiatiefnemer van het digitale platform Museumkids en de Museumkidsweek die jaarlijks plaatsvindt tijdens de herfstvakantie. Verder is de vereniging uitgever van de Museumkaart. In 2019 hebben zo’n 1,4 miljoen kaarthouders ruim 9 miljoen bezoeken gebracht waarvoor de musea meer dan 60 miljoen euro hebben ontvangen. Juist in onze snel veranderende samenleving vertellen musea verhalen die we niet mogen vergeten. Met hun collecties verrassen en verrijken musea bezoekers, gemeenschappen en de maatschappij als geheel. Want alleen samen vertellen musea het steeds veranderende verhaal van onze samenleving.

Longlist Europese literatuurprijs 2020De longlist voor de Europese Literatuurprijs 2020 is bekend. De genomineerde titels zijn door vijftien boekhandels uit het hele land geselecteerd. De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die in het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling is verschenen.

In 2020 wordt de prijs voor de tiende keer uitgereikt. Om dit jubileum extra luister bij te zetten, wordt de longlist dit jaar ook door een studentenjury gelezen. Zowel de reguliere vakjury als de studentenjury kiezen hun eigen shortlist en winnaar. De prijzen zijn gelijk gedoteerd: €10.000 voor de schrijver en €5.000 voor de vertaler van het winnende boek.

Factor 70 speciaal voor de 70 plus vrouw

Factor70 is het online platform voor de 70+ vrouw van nu. Een website boordevol interviews en herkenbare verhalen van leeftijdsgenoten. Dagelijkse dingen die handig zijn om te weten, leuk om te lezen én goed om te delen. Per regio ontvang je op Factor70 een exclusieve selectie van inspirerende activiteiten, aanbiedingen en handige tips voor een leuk en zelfstandig leven.


Kijk meer.

Tips

    De beste tips van Factor70 voor in- en om het huis, maar ook over gezondheid, body en mind: je leest ze wekelijks hier! Handig om te weten, leuk om te lezen én goed om te delen. Daar heb je wat aan!


Voldoende bewegen is ook in tijden van Corona heel belangrijk. Hoe kun je de komende tijd op een verstandige en prettige manier blijven wandelen? Wandel.nl geeft je een aantal tips en adviezen.

    De UIT-Agenda van Factor70 is, gelet op de Coronacrisis, nu meer gericht op activiteiten die je thuis kunt doen. Een THUIS-Agenda dus. Op die manier proberen we de wereld een beetje in je huis te brengen. We hebben een aantal online activiteiten verzameld voor ontwikkeling en culturele inspiratie.WereldboekendagWereldboekendag is een evenement dat jaarlijks op 23 april wordt gehouden door UNESCO ter promotie van lezen, publicatie en auteursrechten. De dag werd voor het eerst gehouden in 1995. De datum 23 april werd gekozen omdat deze dag in Spanje al sinds 1923 in het teken stond van boeken.Ruud Hermans

Ruud Hermans zou vandaag optreden in de Lievkamp.  
De joviale Brabander Ruud Hermans is 68 jaar en woont in Tilburg. De countryman is een oude bekende van Ilse DeLange en hij bracht meerdere albums en platen uit met verschillende bands, maar met zijn band Tumbleweeds had hij meerdere Top40-hits. Misschien ken je nog wel het nummer “Somewhere Between”, dat nummer stond in 1975 namelijk zelfs op nummer 2 in de hitlijsten. Tegenwoordig treedt Ruud nog regelmatig op en organiseert hij huiskamerconcerten bij hem thuis. Ook is hij sinds een paar jaar druk als afscheidsbegeleider bij uitvaarten. Ruud had ook van 1979 tot 2010 eigen
(country-)radioprogramma’s bij de KRO waar hij met de grootste namen in de countrywereld sprak.

Kijk naar het filmpje de kunst van het niksen vanuit de lochal