zondag 30 mei 2010

Film the reader


Ik heb nog geen kans gezien om een opmerking te plaatsen over de film "the reader"
De laatste film van de filmliga in Oss dit seizoen.
Een prachtige film over een relatie tussen een scholier van 15, die een vrouw van 36 voorleest uit klassieke verhalen en die samen een seksuele relatie krijgen.
De vrouw verdwijnt ploseling en jaren later komt deze jongen haar weer tegen als zij berecht wordt omdat zij kampbewaarder is geweest tijdens Wereldoorlog II.
Prachtig verhaal met kille feiten, die ons laat nadenken over de gevolgen van de oorlog en waarom men tijdens de oorlog zo gehandeld heeft.
Deze film is gebaseerd op het boek Der Vorleser. Zeer geschikt voor scholieren om op de lijst te plaatsen.

Leven en dood


Vandaag kreeg ik een nichtje met haar partner op bezoek die kwam vertellen dat ze zwanger was, tevens kreeg ik een mailtje van mijn zwager over een nieuw filmpje van hem over zijn werk als ritueel begeleider. Zo zie je maar leven en dood staan heel dicht bij elkaar.
Een geboorte voorbereiden en alles wat daarmee samenhangt duurt 9 maanden maar je afscheid van het leven kun je ook voorbereiden en daar heb je een heel leven voor kort of lang. Niemand weet hoelang. En als je nabestaanden niet in staat zijn om dit op een waardige manier te doen kun je de hulp inschakelen van een ritueel begeleider.