vrijdag 6 februari 2009

Digibeet


Er zijn in Nederland ongeveer 1,6 miljoen mensen die niet of nauwelijks gebruik (kunnen) maken van de huidige digitale toepassingen als internet, e-mail, internetbankieren. Hierdoor lopen zij kansen mis en verliezen zij de aansluiting bij de steeds verder digitaliserende samenleving (Maatschappelijke baten van eVaardigheden, SEO 2008). Het programma Digivaardig & Digibewust wil het aantal zogenaamde digibeten terugdringen. Vanaf 1 maart kun je zelf je kennis op dit gebied testen via internet. Hier ligt ook weer een taak voor de bibliotheek!

Top of Flop terug op de buis


Vroeger volgde ik als teenager-lekker oud woord- Top of Flop met als presentator Herman Stok. Vanaf vandaag is het weer te zien in een nieuw jasje en gepresenteerd door Paul de Leeuw en Giel Beelen
Vanavond Mars needs woman van Novastar prachtig!

Filmliga The Darjeeling limited


The Darjeeling Limited
Drie broers trekken na de dood van hun vader en de verdwijning van hun moeder door India om hun familiebanden te versterken. Door hun gedrag aan boord van de trein die door het land reist, worden ze eruit getrapt. Hierdoor komen ze meer over zichzelf en over India te weten dan ze verwacht hadden.

De film geeft een mooi beeld van de gebruiken in India (eten, begrafenisritueel,gedienstigheid ten opzichte van de westerse mensen, drukte in het verkeer etc.)
Het verhaal zelf vond ik een beetje zwak.