dinsdag 6 september 2011

Wie wordt bibliothecaris van het jaar?Wie geven jullie de meeste kans om bibliothecaris van het jaar te worden?
Jan, Karen of Mark????

Karen Bertrams - ProBiblio
Karen Bertrams weet al jaren met haar creativiteit en visie anderen te motiveren en te stimuleren. Zowel binnen het 100 Talenten-project als tijdens de Bolognareizen voor jeugdbibliothecarissen vormt zij een belangrijke spil. Afgelopen jaar produceerde zij 100 x, een bijzondere uitgave over de ontwikkelingen in de Bibliotheken van 100 talenten waarin al haar talenten samenkomen. Nooit opgeven is er één van!

Mark Deckers - De Blauwe Brug
Mark Deckers valt vooral op door het plezier en de enorme energie waarmee hij werkt. Hij is betrokken bij verschillende belangrijke innovatieve projecten zoals Biebsearch, waarbij hij traditioneel bibliotheekwerk in een bijzonder nieuw jasje steekt en met verve aan de man brengt bij externe partijen. Zijn blog- en twitteractiviteiten vormen voor veel collega’s een bron van humor, maar stemmen ook tot nadenken over de inhoud die je aan je vak geeft.

Jan de Waal – Bibliotheek Maasland
Jan de Waal laat zien hoe je binnen het traditionele bibliotheekwerk op een zinvolle manier nieuwe media kunt toepassen en integreren. Niet wachten op een landelijk aanbod – dan kan je in sommige gevallen lang wachten – maar zelf met veel kennis van zaken producten en diensten ontwikkelen waar de Bibliotheek Maasland behoefte aan heeft. Door zijn kennis ook met collega’s te delen, bijvoorbeeld door presentaties en trainingen, werken zijn ideeën als een olievlek.

En natuurlijk gaan we met zijn allen op Jan de Waal stemmen. een collega die al jaren de nieuwste snufjes op digitaal gebied binnen bracht in de Osse bibliotheek en daar de collega's en leden warm voor probeerde te maken.Jaren terug heeft hij mij aan het bloggen gekregenmet dit resultaat.
Ook hebben we onder zijn leiding de cursus 23 dingen gedaan en bij afscheid van collega's of jubilea maakt hij altijd een Youtube filmpje. Sinds hij gedeeltelijk gedetacheerd is missen we zijn collegaliteit, enthousiame en deskundigheid. Dus stemmen op Jan!! Wil je meer over hem weten? Ga dan naar digibieb.
1