woensdag 15 april 2020

TuinplezierGenieten  van je eigen tuin  als het zonnetje schijnt.

Bezoek zondag 19 april om 15.00 uur de nieuwe bieb (digitaal i)n Utrecht.

De opening van de Centrale Bibliotheek op 13 maart kon niet doorgaan. Het cadeau voor de stad, een fantastisch gebouw en twee weken gratis programma om de bieb uit te proberen bleef onuitgepakt. De deur bleef dicht.
Om iedereen toch vast kennis te laten maken met de nieuwe bieb op de Neude wordt iedereen op zondag 19 april vanaf 15:00 rond geleid op de kanalen van de bibliotheek. Op een aantal plekken laat de bibliotheek zien wat je straks allemaal in de Neude kunt doen. Zo kun je de Neude bekijken en uitproberen vanuit je luie stoel.
In de grote hal maak je de talkshow Vrijdag Live met De Nuk mee. Daarna loop je naar de tribune waar Danique Carmen Kivit spoken word voordraagt zoals alleen zij dat kan. Bram Gerrits van Theater Utrecht leest brieven voor in de theaterzaal en Jasper Smit, kleinkunstenaar voor kids, zingt twee liedjes en doet een sketch op de jeugdafdeling. Vanuit het atelier komt een tekenvlog en in het Lab wordt er een les uit de serie Programmeren met Bliep gegeven. Tussendoor krijg je boekentips die je kunt lezen of beluisteren via de Thuisbieb en de online bibliotheek.