zaterdag 25 april 2020

Jos de louw wielerliefhebber

Jos over de wielersport en het recreatief fietsen in Oss en omgeving.First slide
Fietsliefhebber Jos de Louw merkt dat steeds meer wielrenners alleen op pad gaan. "Het valt wel op dat de oudere fietsers vaak met z'n tweeën de halve weg bezetten."
Dat zegt de organisator van het Brabants Wielercafé in het Dtv Nieuws. Hij vindt dat opvallend omdat dit juist de mensen zijn die het meest vatbaar zijn voor het coronavirus. "Maar over het algemeen houden veel mensen zich wel aan de richtlijn om alleen naar buiten te gaan", merkt De Louw, die zelf iedere dag een rondje maakt. "Afgelopen zondag fietste ik over de Maasdijk met mijn vrouw. Het was erg rustig. Toen er tegenliggers kwamen, gingen we netjes achter elkaar fietsen." 

Megen zaterdag 25 april 2020

In de omgeving van Oss richting Megen kun je prachtig fietsen. Dit kwam
 ik vandaag tegen

Allen tegen allen documentaire van Luuk Bouwman Ossenaar  Luuk Bouwman  over zijn documentaire.

Docu: Allen Tegen Allen. 

zaterdag 25 april 2020, 10:09 uurAfspelen
00:00
00:00
Ver
Was het fascisme een eenmalig, historisch verschijnsel? Of is het iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit in de mens? De documentaire ‘Allen Tegen Allen’ ​onderzoekt deze vraag aan de hand van de ontwikkeling van het vooroorlogse fascisme in Nederland. Het is een geschiedenis van voortdurende ruzies, intriges en scheuringen rond talloze kleine Führers met grote ego’s en weinig zelfinzicht.

Plint en Corona

DICHTER. coronaHet nieuwste nummer van Dichter is gewijd aan gedichten over Corona .
Na alle getallen en statistieken over corona is het woord nu aan de dichters. Grote namen en aanstormend talent dichten over het virus. Verwoord zoals alleen dichters dat kunnen. De zachte binnenwereld in de prachtige tekeningen van Leandra du Pau sluit er naadloos op aan. En omdat we voorlopig nog wel even thuiszitten, vind je in deze DICHTER. ook 2 kleurplaten, 6 tips om zelf een gedicht te schrijven & 1 poëziebriefkaartje om te versturen naar iemand die best een arm om zijn schouder kan gebruiken.

We hopen dat je er iets aan hebt. Daar hebben we het voor gemaakt. Dat het je troost geeft, wat houvast of een adempauze. Onmisbaar voor iedereen en vooral voor wie diep getroffen wordt door de crisis en voor mensen die zo hard werken in de zorg, in de winkels en boekhandels. Mensen die doorgaan met hun kop in de wind. We zien graag dat deze DICHTER. op hun leestafel terechtkomt. Dat ze tussen al dat harde werken door even een gedicht lezen. Wil je helpen? HIER kun je een donatie doen. We zijn blij met elke euro. En we horen ook graag als je weet waar zo’n leestafel staat. Bij je oma, de groenteman op de hoek of in het ziekenhuis. Mail het adres naar hallo@plint.nl

Ruben Terlou en China
De VPRO heeft besloten om het programma VPRO Tegenlicht: China Restart niet uit te zenden  op zondag 26 april.De reden hiervoor is dat de redactie over sterke aanwijzingen beschikt dat personen in China door de uitzending gevaar zouden kunnen lopen. 


Ruben Terlou (1985) is documentairemaker, fotograaf en arts. 
Ruben Terlou, documentairemaker, fotograaf en arts, maakte al meerdere documentaireseries over China.Ruben Terlou studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA. Voor, tijdens en na zijn studie was hij actief als fotograaf in met name China en Afghanistan. Hij won met zijn series diverse prijzen bij de Zilveren Camera en in 2016 de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek. Dat jaar betekende tevens het televisiedebuut van Ruben Terlou, met de succesvolle serie Langs de Oevers van de Yangtze, uitgezonden door de VPRO. In zes delen volgden de kijkers Terlou terwijl hij de Chinezen die hij tegenkomt op open en indringende wijze interviewde. Hiermee bood hij een bijzondere kijk in de hedendaagse Chinese maatschappij. De serie werd in 2016 tevens genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Begin 2018 kwam de populaire zevendelige documentaireserie Door het hart van China uit. Ruben werkt samen met Lebowski Publishers aan een fotoboek én een non-fictie publicatie: Chinese dromen. 

Vanaf 17 november 2019 wordt de vierdelige documentaireserie Chinese Dromen uitgezonden waarin Ruben kriskras door China reist, op zoek naar de dromen van de Chinezen

luister naar de podcast over Ruben Terlou

Willem Alex Andersdag


Willem Alexander bij zijn inhuldiging tot Koning.
Willem Alexander bij zijn inhuldiging tot Koning. © ANP


ELST - Oud docente Engels Ineke Merkus uit Elst kreeg zaterdag op de radio het Taalstaatlintje. Zij verzon met Willem Alex Andersdag op verzoek van het radioprogramma een alternatieve naam voor Koningsdag

Het eerste boek met de titel Quarantaine komt van Wim Daniels.Roman over een liefde in tijden van corona

Een man en een vrouw zijn in maart 2020 onafhankelijk van elkaar afgereisd naar een afgelegen
 bungalowpark in de Dordogne om een belangrijk doel te verwezenlijken.
 Daar krijgen ze al snel te maken met het om zich heen grijpende coronavirus. 
Ze zoeken troost bij elkaar, ze zoeken een uitweg, maar de problemen lijken zich alleen maar op te stapelen. Toch is er ook houvast, ze herkennen iets in elkaar en er zijn gesprekken die tot verrassende inzichten leiden.
 In Quarantaine vertelt Wim Daniëls het verhaal van mensen die getroffen worden door een virus
. Een aangrijpend, maar ook hoopvol verhaal en bovenal een lofzang op de liefde.
Het boek verschijnt op 14 mei en het is het eerste nederlandse boek over deze periode. Er zullen er 
zeker meer volgen.

vanaf
 11,99

Wandelen in Ewijk 24 april 2020

Vandaag gewandeld in Ewijk met mijn zus in de buurt van slot Doddendaal.