maandag 29 september 2008

Optreden van the paperboys in Sevenum
Gisteren The paperboys in Sevenum gezien en vooral gehoord.
Celtic-Mexican-Latin-Folk-Acoustic-Alt-Country-Roots-Soul-Pop is het label dat de vier boys en één girl voor zichzelf bedacht hebben. En dan zijn ze niet eens compleet. Vanuit hun Canadese thuisbasis Vancouver bestormen ze de wereld met hun onweerstaanbare multiculturele muzikale mix. Keltische fluit en fiddle smelten naadloos samen met Mexicaanse gitaar. Popsongs krijgen een folkbehandeling, folk krijgt een rockbasis van drums en bas. Teksten worden gezongen in het Engels en Spaans. Hun creativiteit vliegt alle kanten op, maar het geheel vormt een perfecte eenheid. Een middagje Fookhook-tropical. Mooi intiem zaaltje in Sevenum mewt enthousiast publiek.

Kunstroute Beuningen 2008 zaterdag 27 september


Op zaterdag 27 september samen met mijn zus en nicht een gedeelte van de kunstroute in Beuningen gefietst. Zeer verrassend. Van kleine ateliers in garages tot grote tuinen met serres als ateliers.

Zeer gastvrije kunstenaars met prachtige werken. Het werk van Evert van Dijk (Kalligrafie met letters en cijfers) sprak mij persoonlijk aan.

Ook het werk van Andre van Workum in de Koeienstal aan de Kloosterstraat met prachtige gezichtsuitdrukkingen van allerlei Afrikaanse mensen was prachtig om te zien. (Zie foto)

De beelden van speksteen van Gemma Cornelissen in haar tuin waren ook zeer verrassend.

In ieder geval een aanrader om volgend jaar het weekend voor deze route vrij te houden.