dinsdag 13 september 2011

De verborgen taal van bloemen


Vandaag kwam een lezer het boek: "De verborgen taal van bloemen" terugbrengen. Zij was enthousiast over het boek.Ik ga het zeker lezen. Waar gaat het over?


Ooit werd de Victoriaanse taal van bloemen gebruikt om liefde uit te drukken: kamperfoelie voor toewijding, azaleas voor hartstocht en donkerrode rozen voor betovering. Maar Victoria Jones gebruikt deze taal voor overbrengen van emoties als verdriet, wantrouwen en eenzaamheid. Door haar traumatische jeugd, die ze heeft doorgebracht in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft ze zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met de hulp van bloemen en hun betekenissen weet ze contact met de wereld te leggen.

Inmiddels is Victoria achttien jaar. Ze kan nergens naartoe en slaapt onder de blote hemel in een parkje, waar ze een kleine bloementuin heeft aangelegd. Als ze werk vindt bij een bloemist uit de buurt, ontdekt ze dat ze een gave heeft: door de juiste bloemen uit te kiezen geeft ze haar klanten precies wat ze nodig hebben. Pas als Victoria haar hart verliest aan Grant, een koopman die ze op de bloemenveiling heeft ontmoet, realiseert ze zich wat er mist in haar eigen leven. Voor het eerst is ze gedwongen om de pijnlijkste gebeurtenis uit haar verleden onder ogen te zien en te besluiten hoeveel ze durft te riskeren voor een tweede kans op geluk

De verborgen taal van bloemen is een ontroerende, ontwapenende roman over de betekenis van bloemen, familie en bovenal liefde.
Maar zij wilde graag een overzicht van de betekenis van bloemen

The King's Speech

Het filmseizoen bij de filmliga begon goed met de film "The King's Speech"
In deze film zien we een koning met een stotterhandicap. Hij krijgt hierbij hulp van een excentrieke Australische spraakcoach, die gedurende de hele film zichzelf blijft en de koning veel zelfvertrouwen geeft.