zondag 5 juli 2020

Familiegeschiedenis uit Beuningen

In dit boek beschrijft Jan Daanen uit Beuningen de geschiedenis van zijn familie in Beuningen.

De aap in de asbak van Frank Antonie van Alphen

DE AAP IN DE ASBAK, EEN ROCK & ROLLBUNDEL

Een flabbergastende nacht lang op stap met de Brusselse zanger Arno Hintjens, gokken op kosten van Herman Brood in een zeker Nijmeegs casino, en praten over liedschrijflegende Cornelis Vreeswijk in het lauwgroene water van Thailand. Maar ook: het al bij voorbaat op de klippen lopen van de muziekcarrière van twee Nederlandse broers in de oude, Duitse hoofdstad, de rug van Ramses Shaffy in een Amsterdamse volkstuin, en het territoriseren van een treincoupé na een groot Limburgs festival dat Pinkpop heet.

Over dat alles en veel meer kunt u lezen in “de Aap in de Asbak”, een rock & rollbundel van schrijver Frank Antonie van Alphen. Zondag 5 juli aanstaande, een dag voor zijn zestigste verjaardag, zal het boek feestelijk worden gepresenteerd in de Vasim te Nijmegen, aanvang 16:00.
Met voordracht, poëzie en natuurlijk: muziek. Van onder meer: Rocco Ostermann (Donnerwetter, Niemanders) & Mummy's a tree.

De "Aap in de Asbak" bevat muziekproza, geschreven in de jaren dat FA als popjournalist voor de Gelderlander en Muziek Centrum Nederland werkte. Dertien jaar lang was hij de vaste popfreelancer van de Gelderlander.
Zijn eerste recensie werd 20 jaar geleden in die krant gepubliceerd, op 6 juli 2000. Allemaal redenen voor een feestje, zeker…maar wat is nou eigenlijk die "Aap in de Asbak"...?

"De Aap in de Asbak", 20 rock & rollverhalen. Een uitgave van Waalfronttijdschrift de Stadse Wal, in de serie “Buiten de Boot.”

Harry Mens in gesprek met Leon de winter over Johan Derksen

Centrum Oss

Deze mooie bloemenbak staat in het centrum van Oss

Boeken