vrijdag 15 mei 2020

Boekenquiz vandaag

Vandaag voor de eerste keer digitaal aan een pubquiz van nbd biblion meegedaan.
Leuk maar je moet snel zijn en goed kunnen gokken. Ook weer het nodige geleerd over het boekenvak.

Dit was de uitdaging
6 mei 2020
Boekenwurmen opgelet! Sluit de week af met een beetje ontspanning en test je boekenkennis tijdens deze online pubquiz. Speciaal samengesteld door onze boeken-experts voor al onze relaties en contacten.
Met vragen over boeken en schrijvers van toen en nu. Wie weet de meeste vragen juist te beantwoorden? De winnaar gaat er met een leuke prijs vandoor!

Kaarten van boeken en lezen


Donderdag 14 mei 2020


Annie M.G. Schmidt-week:Miauw!

20 mei was de verjaardag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Deze dag is in 1997 uitgeroepen tot jaarlijkse Annie M.G. Schmidtdag. In tal van Nederlandse gemeenten worden, met name in bibliotheken, activiteiten aangeboden.

logo_AMG week 2020_1
Bijschrift toevoegen

Woensdag 13 tot en met zaterdag 23 mei

Hoera, de Annie M.G. Schmidt-week 2020 is begonnen! Deze feestelijke week zetten we de boeken van Annie in het zonnetje. Dit jaar staan we extra stil bij  haar verhalen en versjes over poezen & katten. Miauw!

Bekijk de gratis lestips die we maakten bij drie nieuwe uitgaven: Siepie, Miauw, miauw, miauw! en een nieuwe editie van Minoes.

De lestips varieren in niveau en zijn daardoor geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. En natuurlijk zitten er ook thuistips bij om de Annie M.G. Schmidt-week thuis mee te vieren!  

 

Ga hier naar de lessuggesties bij Siepie (groep 1 en 2)

Ga hier naar de lessuggesties bij Miauw, miauw, miauw! (groep 1 tot en met 8)

Ga hier naar de lessuggesties bij Minoes (groep 3 tot en met 8)

TRIK


Trots op  een kennis van mij. Luister naar het interview
Trik (soms geschreven als TRIK) is het pseudoniem van de Nederlandse tekenaar Raymond Hendriks (1976). 630d588ee0497fed-TRIKClownsweb.jpg

Bijschrift toevoegen
In 2007 won hij de Inktspotprijs met een spotprent over de crisis in de Belgische politiek (14 november in de Nieuwe Revu).[1] Trik tekende Wiske van Suske en Wiske met de kleuren van de Belgische vlag in haar strikje en kruisjes als ogen. Erboven in grote kapitalen EINDE en daarachter heel klein FIN.[2]
In 2004 en 2006 had hij ook al de Junior Inktspotprijs gewonnen.
Rechtstreeks naar zijn website

Kunstenaar TRIK zet somberheid om in opbeurende heldendoeken voor personeelsingang Spaarne Gasthuis Haarlem
Bijschrift toevoegen
De personeelsingang van het Spaarne Gasthuis aan de Boerhaavelaan in Haarlem wordt sinds dinsdagochtend – de Dag van de Verpleging - opgesierd met twee ’heldendoeken’ voor zorgmedewerkers, ontworpen door de Haarlemse kunstenaar TRIK. Burgemeester Wienen deed de onthulling, personeelsleden van het ziekenhuis assisteerden hem. „Fijn om iets terug te kunnen doen in deze heftige tijd”, is het motto van TRIK.