zondag 22 november 2009

Dagje AmsterdamDe Hermitage in Amsterdam is sinds juni geopend en gehuisvest in een oud verpleegtehuis dat mooi verbouwd is.Er staan nog steeds rijen bezoekers voor de deur. De collectie is mooi om te zien maar gebouw en collectie kan niet tippen aan die van de Hermitage in Petersburg.

Het was zaterdag prachtig weer en we hebben heerlijk door Amsterdam gewandeld, genoten van de grachten(Sinterklaas kwam met de boot in sneltreinvaart voorbij!) de bloemenmarkt, de pc Hooftstraat en het winkelcentrum Magna Plaza in het oude postkantoor waar we lekker hapje hebben gegeten bij ovidius.

Het E-Book en de bieb


Welke gevolgen heeft het e-book voor het bibliotheekgebruik?
Afgelopen woensdag hadden wij in onze bieb een presentatie over dit onderwerp. Het zet je wel tot nadenken.
De ontwikkeling en de verdere innovatie van de apparatuur is niet meer tegentehouden.
Of het e-book het papieren boek volledig gaat vervangen zal de toekomst leren.
Er zitten natuurlijk veel voordelen aan het e-book. Denk aan vakanties je kunt de nodige boeken meenemen in het vliegtuig op je e-book reader en ook in het onderwijs hoeft er in de toekomst niet meer met zware boekentassen te worden gesjouwd.
De schakels tussen schrijver en consument zullen verdwijnen..

Woord van het jaar 2009

Zojuist is door de Taalunie TWITTEREN als het woord van 2009 uitgeroepen.
Het woord werd gekozen tijdens het Onze Taalcongres, dat in Utrecht werd gehouden.

Met ">Twitter kunnen gebruikers korte berichten op internet zetten. Twitteren kreeg de voorkeur boven woorden als kopvoddentaks, vaccinatieangst en vuvuzela.

Het begrip twitteren kreeg dit jaar in Nederland vooral landelijke bekendheid toen eind februari een vliegtuig van Turkish Airlines nabij Schiphol neerstortte. Zes minuten na de crash stond het eerste bericht al op Twitter. Via de site verspreidde het nieuws zich toen razendsnel. Bron: NOS journaal