zondag 23 november 2008

De eerste sneeuwVandaag was het voor het eerst in dit seizoen echt winter. Natuurlijk een prachtig gezicht die sneeuw. Maar minder voor de mensen die erop uit moesten op de weg of met de trein! Zie hier onze besneeuwde straat.Altijd mooie plaatjes vind ik.

Bruidsvlucht


Gisteren met mijn dochter genoten van de film bruidsvlucht. Ik vond de film prachtig evenals het boek dat ik al gelezen had toen het net uit was. Mooie opnames, goede acteurs en een verhaal dat tot nadenken stemt.

Avontuurlijk verhaal van 4 jongelui, 3 meisjes en een jongen, die in de vijftiger jaren emigreren naar Nieuw-Zeeland om daar hun geluk te beproeven. In het vliegtuig maken ze kennis met elkaar en deze 4 levens blijven met elkaar verbonden. Ook na vijftig jaar wanneer de 3 middelbare vrouwen op de begrafenis van Frank elkaar treffen. En dan komt het geheim naar voren dat zij hun hele leven met zich hebben meegedragen.

Congo


Zojuist op de computer het verslag gehoord van Harm van Atteveld over kindsoldaten in de Congo bij vroege vogels. Heftig om dit te horen.
Het aantal kindsoldaten in Congo neemt toe. Dat meldt VN-kinderrechten-organisatie UNICEF. Vooral alleenstaande kinderen, die door het conflict van hun familie gescheiden zijn geraakt, zijn kwetsbaar voor rekrutering. Jongens moeten vechten en meisjes dienen als 'echtgenotes' voor de soldaten. Volgens UNICEF zijn in de door rebellen beheerste stad Rutshuru in Noord-Kivu zeker 37 kinderen door rebellen meegenomen en in hun legers ingelijfd. En dat zijn dan nog alleen maar de gedocumeneerde gevallen. Verslaggever Harm van Atteveld is in Rutshuru en praat met de jonge soldaten over hun gruwelijke ervaringen (Bron radio 1)