dinsdag 12 april 2022

Expo 2022 boekenkaarten

Vandaag mijn expo opgeruimd in de bieb van Oss. Thuis ben ik alles aan net ordenen. Ik heb in totaal ruim 700 boekkaarten en de nodige leesbeeldjes en overige attributen. Veel leuke reacties in nhet schriftje, bezoekjes etc.. Het was leuk om dit mee te maken. Mochten er nog bibliotheken of andere organisaties gebruik willen maken van deze expo neem contact met mij op.

Janke Reitsma over haar boek niets ontgaat ons bij Derijks

Een beklemmende en bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied. Niets ontgaat ons van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

De hooier van Ricus van de Coevering

De hooier’ van Ricus van de Coevering gaat over Timo, wonend in het dorpje Angelren in het oosten van het land en op het punt van slagen voor zijn vwo-diploma. Terwijl hij gespannen wacht op het telefoontje met de uitslag, overdenkt hij zijn jeugd en toekomst. Vijf jaar geleden overleed zijn oudere broer Ruben bij een ongeluk. Ruben had een verstandelijke beperking en zorgde voor onrust binnen het gezin. Timo’s vader vluchtte naar zee, zijn moeder zocht verlossing in religie. Timo zelf twijfelt tussen studeren en een tussenjaar. Hij droomt van de volmaakte mens en een ontmoeting met een lotgenoot doet hem inzien welke keuze hij moet maken. ‘De hooier’ is een kleine maar intense roman over de universele vlucht van de lijdende mens.