woensdag 22 april 2020

Geen Vierdaagse in 2020

Gisteren werd bekend dat ook de Vierdaagse in NIjmegen niet doorgaat.
Teleurstelling voor mijn vrienden die al jaren meelopen maar ook begrijpelijk. Ook een grote strop voor Nijmegen en geen gezelligheid en inkomens voor de horeca.

Jan van Haasteren puzzels

In deze coronatijd zijn de legpuzzels niet aan te slepen. vooral die van  Jan Haasteren en de legpuzzel  bibliotheek is natuurlijk voor mij leuk!

De grote meester zelf: Jan van Haasteren (84)

Dat de verkoop zo hard gaat is een groot plezier voor Dick Heins (60) uit Oosterhout. Hij tekent de Jan van Haasteren puzzels. Dat doet hij samen met Rob Derks en met ‘de grote meester Jan van Haasteren, hij is 84, zelf’. Ze tekenen per persoon 3 tot 4 puzzelplaten per jaar voor spellenfabrikant Jumbo in Zaandam.
Dat ook steeds meer jonge mensen legpuzzels maken, juist in de tijd van corona, noemt hij een positieve ontwikkeling. ,,Het brengt een gezin bij elkaar. Mijn vrouw puzzelt, als mijn stiefzoon binnenkomt met zijn vriendjes staat iedereen om de tafel en wil iedereen meedoen. Puzzelen is niet gebonden aan leeftijd. Het is voor iedereen.’‘
Het tekenen van de puzzels is pure ambacht. De mannen van Studio Jan van Haasteren tekenen alles met de hand. ,,We hebben alle drie onze eigen manier van werken. We werken aan de hand van het stramien van Jan van Haasteren.”
(Bron dagblad van het Noorden)

Alice Nahon

Gisteravond werd dit gedicht van Alice Nahon voorgedragen op tv. Ik heb het voor mijn examen moeten leren en ken het nog steeds en het is nog steeds actueel.
T is goed in het eigen hert te kijken


22 april 2020


Vandaag richting Nistelrode gefietst en dit kwam ik tegen.