donderdag 28 mei 2020

Online kinderboek van J.K.Rowling

Schrijfster J.K. Rowling.
Schrijfster J.K. Rowling. © EPA
J.K. Rowling maakt eerste kinderboek sinds Harry Potter gratis online beschikbaar
Schrijfster J.K. Rowling is weer in de pen geklommen en publiceert binnenkort online haar eerste kinderboek sinds Harry Potter. Het nieuwe verhaal over de zogenaamde ‘Ickabog’ is echter geen spin-off van de tovenaarsleerling, zo benadrukt de Britse op Twitter.

Lezen is goed voor ons welzijn

Gezondheidsexperts en internationale onderzoeken leggen een positief verband tussen verhalen en het mentale welbevinden van personen. Ook in de praktijk zijn veel organisaties actief om onze mentale veerkracht te verhogen via verhalen.

Lees het hele artikel

Alle foto's van Daan Scholte online

De beeldbank van het Stadsarchief Oss is op maandag 25 mei 2020 uitgebreid met bijna 47.000 foto’s uit Oss en omgeving. Sinds deze datum staat de gehele collectie van persfotograaf Daan Scholte online op www.stadsarchiefoss.nl/collectie, bij het onderdeel Beeldcollectie. Het gaat hierbij om opnamen die Scholte maakte tussen 1947 en 1966.

Afbeelding

27 mei 2020 foto's erfdijk Herpen


Moeite met concentreren bij het lezen van een boek.

 

Neem de tijd

Het is heel belangrijk dat je rustig gaat zitten en je niet opgejaagd voelt door de tijd. Ook is het handig dat de televisie uitstaat en je mobiel niet binnen handbereik ligt. Leg hem zover mogelijk weg, want als je hem hoort trillen of geluid maken dan ben je meteen afgeleid. Pak ook meteen iets te eten of te drinken erbij wanneer je honger hebt. Zo voorkom je dat je na vijf minuten alweer uit je stoel komt.
Zoek het juiste boek uit

Laat je niet leiden door de meningen van anderen. Kies een boek uit wat bij je past en waar jouw interesses liggen. Lees je een boek, omdat je buurman hem toevallig heeft gelezen dan kan het zo zijn dat je er zelf geen bal aan vindt. Zoek daarom iets uit wat je leuk vindt. Ga bijvoorbeeld voor een schrijver waarvan je eerder boeken hebt gelezen en waarvan je weet dat die fijn zijn om te lezen.
Leg het niet meteen weg

De eerste bladzijdes van een boek zijn soms best lastig om door te komen. Soms heeft een verhaal tijd nodig om op gang te komen. Geef het boek de kans. Zelfs als het een heel dik boek is. Lezen gaat sneller dan je denkt. Laat een boek niet liggen omdat het toevallig zo dik is. Heb je na tachtig pagina’s nog steeds geen zin om het verhaal uit te lezen dan is het tijd voor een andere boekkeuze.
Kies meerdere boeken uit

Heb je eenmaal de smaak te pakken? Zorg ervoor dat je een stapeltje leuke nieuwe boeken klaar hebt te liggen. Op die manier blijf je lekker doorlezen en hoef je niet telkens opnieuw in het ritme te komen.