zaterdag 5 november 2011

Wat doen de leerlingen op het TBL?

Als je nieuwsgierig bent naar de belevenissen op een middelbare school, bekijk dan het promotiefilmpje gemaakt door  leerling Maartje. Het hooghuis kleurt je leven! Let op de kwast! En natuurlijk komt de mediatheek ook mooi in beeld.

Filmliga Get Low

Donderdag de film Get Low gezien bij de filmliga.
Felix Bush - zware, grijze baard, gegroefd gezicht - woont al veertig jaar als kluizenaar in een bos aan de rand van een stadje. Wie zijn erf oploopt, kan rekenen op een schot hagel.

Ideaal personage voor de inmiddels tachtigjarige Robert Duvall. De film maakt er geen geheim van dat Bush een pijnlijk verleden heeft, want hij koestert opzichtig een oude foto van een jonge vrouw. Is zij degene die na vele decennia als oude weduwe (Sissy Spacek met een mengeling van ironie en gekwetstheid) opduikt in zijn leven?
Als Bush de dood voelt naderen, vraagt hij de lokale doodgraver (gortdroge Bill Murray) nog tijdens zijn leven een begrafenisfeest te organiseren. Iedere inwoner van het stadje is welkom, op voorwaarde dat hij een verhaal over Bush vertelt.

Ik vond het verhaal soms traag en de afloop een beetje voorspelbaar!

Das ist Berlin

Vanmiddag naar een lezing over Berlijn geweest door docent  geschiedenis Nick Timmermans van het Hooghuislyceum  locatie Heesch. Het is inmiddels 10 jaar geleden dat ik Berlijn heb bezocht..  Door het enthousiasme van de verteller en zijn presentatie heb ik weer zin gekregen om nog eens terug te gaan..