donderdag 23 juli 2020

De ogen van Charley van Henny van Kesteren


CatalogusBiografische roman over het leven van Charley Toorop (1891-1955)  Net als haar vader Jan Toorop houdt ze van schilderen en heeft ze talent. Maar dat is moeilijk te combineren met haar 3 kinderen en relaties.
De liefde voor Zeeland Domburg en Westkapelle komen ook onder de aandacht.
Makkelijk te lezen boek dat een inkijk geeft in het leven van deze kunstenares.

Auteursblog - Henny van KesterenHenny van Kesteren (Schiedam, 1949) groeide op in Rotterdam in een warm gezin met hardwerkende ouders en een jongere broer. Thuis werd veel gezongen en dat wakkerde al vroeg haar muzikale talent aan. Op haar negende verjaardag kreeg Henny een gitaar en volgde daarop een aantal jaren klassiek gitaarles.

Pontjes aan de Maas


Boekenplaatjes


Engelermeer Bokhoven en Engelen

Bokhoven is een dorpje aan de Maas met 280 inwoners, eens een zelfstandig graafschap en nu een van de kernen van de gemeente 's-Hertogenbosch, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente 's-Hertogenbosch rekent Bokhoven tot stadsdeel


Het recreatiegebied Engelermeer is een openbaar recreatiegebied en daardoor het gehele jaar toegankelijk voor allerlei vormen van recreatie. Dit geldt ook voor het strandbad binnen dit recreatiegebied. In de zomerperiode wordt toezicht gehouden op het strandbad. Het seizoen loopt jaarlijks van omstreeks 15 mei tot 15 september.  
Het strandbad Engelermeer is aangemerkt als een categorie C zweminrichting, net als het strandbad de Oosterplas. Het Engelermeer is eigenlijk altijd open, maar in het strandseizoen zijn de tijden waarop toezicht gehouden wordt van 10.00 tot 18.00 uur. Bij extreem goede/warme dagen is er soms wat eerder/langer toezicht. Bij slecht weer / regen is er vanaf omstreeks 15.00 uur geen toezicht meer.
Er zijn vele voorzieningen zoals speeltoestellen, kiosk, EHBO, reddingsbrigade, sanitair, douches, naaktrecreatie, picknickplaatsen, surfen/zeilen, parkeergelegenheid, fietsenstalling.