woensdag 6 mei 2020

Smartphone etiquette van Marlous de Haan


In dit boek worden 125 gouden gedragsregels besproken voor het gebruik van je mobiel.
bol.com | Smartphone etiquette, Marlous de Haan | 9789492723956 ...Marlous de Haan is een rasechte nomofoob (Nomofobie is een overmatige angst voor het niet continu bereikbaar zijn via een mobiele telefoon. Deze angst kan veroorzaakt worden door het buiten bereik zijn, het vergeten van het toestel of een slecht functionerend toestel.[1] Een nomofoob is iemand die aan nomofobie lijdt.)
Marlous is fysiotherapeut en wetenschapper. Zeverdiepte zich in de fysieke problemen die worden veroorzaakt door het gebruik van  de mobiele telefoon en de sociale aspecten van dit gebruik.
Boek ziet er aantrekkelijk uit. Leuke tekeningen en praktische tips voor thuis en op je werk met heel veel feitjes en onderzoeksgegevens zonder te wetenschappelijk te zijn. Geschikt voor iedereen met een smartphone ook voor mediawijsheid.
Leuk bladerboek hoe je met een smartphone om kunt gaan.. Met discussiepunten..Iedereen met een smartphone herkent zich in bepaalde hoofdstukken. Het is leuk om door dit boek te bladeren en af en toe een onderdeel te lezen en kijken hoe je dit zelf toepast.
Leuk voor op je nachtkastje of in de wachtkamer kantoor of school.

Mondkapje van een sok zie handleiding.Van een sok een mondkapje maken. zie handleidingsfilmpjeSafia Aggoune toont hoe je een mondmasker maakt, door enkel een kous en een schaar te gebruiken.

Woensdag 6 mei


Nieuwe Coronaregels vandaag


Moederdag 10 mei 2020


Moederdag komt oorspronkelijk uit de oude Griekse tijd. Toen werd aan het begin van de lente het bestaan van de Moedergodin Rhea gevierd. Dit werd traditioneel gehouden rond de lente-equinox, als de zon over de evenaar gaat en zo het begin van de lente inluid. In de meeste landen is dit ook nog steeds de dag waarop men Moederdag viert.
In Nederland kwam Moederdag rond 1924 overwaaien. De Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde introduceerde deze dag in de hoop hiermee de bloemenverkoop in Nederland te stimuleren. In 1928 werd Moederdag officieel in Nederland uitgeroepen. We vieren het hier elk jaar op de tweede zondag van mei.
De achterliggende gedachte, in haar meest algemene vorm, is dat de moeders, die het hele jaar het gezinsleven draaiend hebben gehouden en het leeuwendeel van de zorgtaken hebben vervuld, op deze ene dag daarvan vrijgesteld zijn en op een voetstuk geplaatst worden. Als meest sprekend symbool van het omgekeerde rolpatroon geldt wel het door de kinderen gemaakte ontbijt op bed. Daarna krijgt moeder het door de kleinere kinderen al lang tevoren op school gemaakte cadeautje en verder een bloemetje of een ander geschenk, bijvoorbeeld een zeepje of, met een financiƫle bijdrage van vader, een nieuw huishoudelijk apparaat. Op hun beurt gaan volwassen vrouwen dikwijls op bezoek bij hun moeder, inmiddels grootmoeder, eveneens met een kleine attentie.