donderdag 30 april 2020

Opletten fietsers op de pontVaartijden - Stichting de Maasveren
LITH/MEGEN - Geen pleziertrapper komt nog aan boord tijdens de weekeinden en feestdagen. De veermannen van Stichting Maasveren zijn helemaal klaar met de vaak oudere stelletjes die hun recreatieve fietstocht over de dijken aanvullen met een overtocht en daarbij de afstandsregels aan hun laars lappen. Zeker nu een geliefde collega aan corona is overleden

,,Bom- en bomvol.” Willy Borneman zag met eigen ogen hoe fietsers zich op Koningsdag
 ongegeneerd op de pont propten. ,,Er stond een bord dat er maximaal twintig fietsen
 tegelijk op mogen, maar daar liet niemand zich iets aan gelegen liggen.” Borneman verloor
 deze week zijn neef aan corona. Wim Borneman voer zestig jaar op en neer over de Maas. Eerst op het vaste veer tussen Batenburg en Demen, later op de twee veren bij Megen.

Vrijwilligers voedselbank krijgen taart en bloemen van jeugdteam van Margriet

JO 15-1 zou in het pinksterweekend deelnemen aan een internationaal toernooi in Oostende. Door de coronacrisis is dat geannuleerd. De jongens hadden in december geld ingezameld om deelname aan het toernooi en de reis naar BelgiĆ« te kunnen bekostigen. Dat bedrag schenkt de jeugd nu aan de voedselbank, in de vorm van kleine presentjes voor de vrijwilligers.
Bedrijfsleider Nelly Kuijpers is de voetballers erg dankbaar. "De meeste jongens denken aan voetballen en uitgaan; niet aan de voedselbank", zegt Kuijpers. "Dus ik vind het heel top dat een club, zo'n jong team, doneert aan de voedselbank."
In de zorg hebben ze helden, wij hebben toppers!
Bert Elberse, voorzitter Voedselbank Oss
Hard werken
De vrijwilligers van de voedselbank lopen deze periode op hun tandvlees. "Voor mij was het belangrijk om deze vrijwiligers eens een keer te bedanken. Want het is iedere week heel hard werken", geeft Kuijpers aan. "Als ik deze mensen niet heb, dan sta ik ook met de rug tegen de muur. Dan moet de voedselbank dicht." Voorzitter Bert Elberse spreekt het personeel ook toe: "In de zorg hebben ze helden, wij hebben toppers!"

Nederland leest het zwijgen van Maria Zachea

Het wijgen van Maria Zachea prachtig boek pver een groot gezin waarin blijkt dat iedereen een andere plaats inneemt binnen het gezin. Goede keuze,

Het boek dat in november centraal zal staan bij de leesbevorderingsactie Nederland Leest is Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Het is dan voor leden en niet-leden gratis op te halen bij de bieb. De bedoeling van de campagne is dat heel Nederland tegelijk hetzelfde boek leest en daarover onderling van gedachten wisselt.
Het voor de editie van dit jaar uitverkoren boek verscheen in 2001 en werd bekroond met de NS Publieksprijs.
"Het zwijgen van Maria Zachea is een moderne klassieker waarin op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd die naadloos aansluit op het thema van de campagne, Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie", aldus de organiserende CPNB, de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.