vrijdag 20 augustus 2021

Mooi uitzicht op Nijmegen vanuit Droom

Zin in koffie? Even bijkomen na een wandeling in de Ooijpolder of na je bezoek aan cultuur- en natuurcentrum De Bastei? Kijk dan even omhoog! Op de bovenste verdieping van De Bastei vind je ons lunchcafé met een hele goede kaart. En: met het mooiste uitzicht van Nijmegen! “Wij zijn in de wolken met deze DROOM! plek” Van de rivier de Waal tot het historisch Valkhofpark: je kijkt je ogen uit op het terras van DROOM! de Bastei. De Waal met haar drie bruggen, de prachtige uiterwaarden en aan de overkant Veur-Lent ligt aan je voeten. Bedenk je eens hoe de Romeinen in hun galeien over de rivier aan kwamen varen, hoe de Waalkade eruit zag anno 1860…of geniet even van de rust, hoog boven de drukte van vandaag.

De pest in het Valkhof

Indrukwekkende tentoonstelling in muuseum Het Valkhof. Door de corona waar we nu inzitten is deze tentoonstelling heel herkenbaar
Vier eeuwen lang was Europa in de greep van de pest. De Zwarte Dood, zoals de ziekte soms ook wordt genoemd, maakte tientallen miljoenen slachtoffers. Het museum laat in De Pest zien hoe een van de meest verwoestende infectieziekten die ooit de wereld teisterden zijn sporen heeft nagelaten in kunst en samenleving. Met meer dan 200 werken van kunstenaars als Gabriël Metsu, Albrecht Dürer, Erwin Olaf en Berlinde De Bruyckere en schrijvers als Dante Alighieri, Giovanni Boccaccio en Albert Camus verbindt het museum de geschiedenis van de pest met de actualiteit. Niet eerder werd in Nederland een tentoonstelling van deze omvang aan dit onderwerp gewijd.