zondag 26 april 2009

Cultuur snuiven in TilburgVrijdag 17 april heb ik samen met een oud collega diverse musea in Tilburg bezocht. Tegenover het station ligt het scryption. Hier was een tentoonstelling over het leren LEZEN.
Natuurlijk interessant voor biebmensen. De serie veilig leren lezen is ontwikkeld door een Tilburgse frater. Leesplankjes en methodes van vroeger tot nu. Daarna hebben we het naastgelegen natuurmuseum bezocht. Zeer uitgebreid met allerlei opgezette dieren en vogels en over de natuur in de omgeving van Tilburg en Brabant. Daarna naar het de Pontmuseum en nog even door het textielmuseum. En met de trein weer terug moe en voldaan. Tilburg is zeker de moeite waard.

Keukenhof en beroemde boeken
Gisteren mijn moeder meegenomen naar de Keukenhof en daar genoten van alle bloemenpracht. Mooie velden tulpen en hyacinten in alle kleuren.
En als klap op de vuurpeil gekeken naar het bloemencorso, dat dit jaar als thema had beroemde boeken. Nijntje, Asterix, de vliegeraar, Erik en het klein insectenboek, Jip en Janneke alles kwam voorbij. Wat een werk hebben de mensen met al dat steken van die bloemen gehad. Maar het resultaat mocht er zijn!