dinsdag 4 maart 2008

Hella S Haasse Museum


Ter gelegenheid van de 90e verjaardag van Hella Haasse is er op internet een museum geopend over haar leven en werk.

In dit digitale museum kun je een reis maken door een landschap van foto's en boeken, persoonlijke documenten en audiovisuele fragmenten uit het leven en werk van Hella S. Haasse
Op bijgaande foto is Hella 8 jaar.

Geheugen van Nederland


Op het geheugen van Nederland kun je leuke dingen vindenHet Geheugen van Nederland is het nationale programma voor de digitalisering van het Nederlands cultureel erfgoed. Het programma wil de (verborgen) collecties van archieven, musea en bibliotheken digitaliseren en beschikbaar stellen op Internet. Al het digitale materiaal -afbeeldingen, maar ook geluid, bewegend beeld en tekst- is te bekijken en te beluisteren via http://www.geheugenvannederland.nl/.
De website van Het Geheugen laat zich het best omschrijven als een enorme digitale schatkamer van het Nederlands verleden. Bezoekers kunnen door tientallen historische collecties bladeren, of gericht zoeken naar (beeld)materiaal over een specifiek onderwerp. De site heeft ook een apart educatief gedeelte. Docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs vinden hier digitale lessen die ontwikkeld zijn op basis van bestaande Geheugencollecties.