zaterdag 18 april 2020

Jan Cremer wordt 80


Jan Cremer (Enschede20 april 1940) is een Nederlandse schrijver en beeldend kunstenaar. Jan Cremer is vooral bekend van de roman Ik, Jan Cremer uit 1964 en Ik Jan Cremer, tweede boek uit 1966

Bij andere tijden wordt uitgebreid bij de zestiger jaren en dit boek stilgestaan.

Gouden bergen van Doortje Smithuijsen

Een indringende blik in de wereld van influencers.

Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Het zijn merkspecialisten in een heel bijzonder merk; namelijk zichzelf. Influencers hebben een zeer speciale manier van adverteren, ze adverteren namelijk zonder dat je het doorhebt. Het kan je merk dus ongezien een enorme boost geven!


wat is influencer marketing
Een jaar lang volgde journalist Doortje Smithuijsen verschillende influencers in hun dagelijks leven. Ze wilde weten wat er schuilgaat achter de perfecte plaatjes op Instagram. Hoe is het om je leven in dienst te stellen van je online imago? Hoe is het om je gedrag aan te moeten passen aan een algoritme? En waar ze vooral achter wilde komen: waarom willen deze vrouwen zichzelf zo graag online manifesteren? Waar komt die behoefte aan likes en volgers vandaan? En wat zegt die behoefte over haar eigen generatie?

Druk angsten niet weg,maar leer beter bang te zijn van Emy Koopman

In deze coronatijd hebben we bijna allemaal last van angsten.
Lees het volgende artikel van Emy Koopman. Natuurlijk is angst geen aangename emotie, zegt onderzoeker Emy Koopman. Maar als we ons laten beheersen door angst voor de angst, komen we pas echt in de problemen. 
Emy Koopman (1985) is schrijver, onderzoeker en journalist. Als psycholoog liep ze stage op de angstafdeling van een grote ggz-instelling. Ze onderzocht angst voor het Bureau for the Investigation of Contemporary Anxiety. Haar tweede roman, Het boek van alle angsten, verschijnt naar hoop en verwachting in september.