zaterdag 1 augustus 2020

Wat ons overkomt van Bettina Wilpert

Bettina Wilpert
Bettina Wilpert is  geboren in  1989 (31 jaar),  Studeerde Engels en creative writing. Dit boek is haar debuut en wordt bewerkt voor een theatervoorstelling.

In dit boek laat de schrijfster zien wat een juridisch onbewijsbare verkrachting doet met het slachtoffer, de  dader en de omgeving. Voorkant
wee jongeren ontmoeten elkaar en het klikt. Samen drinken ze veel en dan hebben ze seksueel contact. Het meisje vindt het verkrachting en de jongen ziet het anders. Er komt een aanklacht, advocaat voor beiden en het susje, de ouders en vrienden komen ook aan het woord en het gebeuren kost ook vriendschappen.

Indrukwekkend boek dat de verschillende perspectieven belicht.
De roman gaat over Jonas en Anna in Leipzig. Ze leren elkaar toevallig kennen, kunnen goed met elkaar discussiëren, delen een interesse in Rusland en de Oekraïne en belanden op een gegeven moment in bed. Ze hebben vriendschappelijk contact.
Op het verjaardagsfeest van Hannes, een gemeenschappelijke vriend, belanden ze na veel drank opnieuw met elkaar in bed. Het zal een keerpunt zijn in hun leven, want twee maanden later doet Anna aangifte tegen Jonas. De seks die avond was niet met toestemming van haar en er komt een aanklacht wegens verkrachting tegen Jonas. Jonas snapt niet waar dit vandaan komt, want volgens hem was het met wederzijds goedvinden

Villa Betty van Karin Overmars

 Karin Overmars studeerde Frans en werkte als journalist en literair recensent voor o.a. Het Parool. Eerder schreef zij de romans Vermoorde onschuld (1997) en Nadine (2007).

Na de dood van haar moeder wordt de 17 jarige Merel door haar voogd in  Villa Betty ondergebracht. Een rijke familie die alles doen om de schijn  op te houden.
In het landhuis worden diverse mensen opgevangen. Het echtpaar leeft langs elkaar heen. Alles draait om geld en Merel raakt bevriend met de jongste dochter Olivia. En bij de ontknoping van het verhaal blijkt dat de moeder van Merel ook een band had met deze familie die geheim moest blijven voor Merel. En dat geheim is van het begin af aan een beetje te voorspellen.
Roman die lekker weg leest in de zon. En ik den k voor een groot  publiek