zondag 26 april 2020

Brabantse nertsen besmet met het coronavirus,


Brabantse nertsen besmet met het coronavirus, onderzoek naar bron ...Op twee nertsenfokkerijen in Milheeze en Laarbeek zijn coronabesmettingen bij nertsen geconstateerd. De om hun bont gewilde diertjes zijn vermoedelijk besmet geraakt via zieke werknemers van de Brabantse fokkerijen. De kans dat de nertsen op hun beurt weer mensen besmetten zou verwaarloosbaar zijn. Toch is de openbare weg rondom de bedrijven afgezet en mogen ze tijdelijk geen nertsenmest afvoeren.    

Zondag 26 april 2020

Vandaag mooie route gefietst naar de Waal bij Beuningen. en via Druten weer terug. In  Beuningen gepicknickt. Lucht blauw, water blauw en wit kiezelstrand. Ik waande me in Griekenland!

Volle kracht van Hetty Kleinloog

Volle kracht van Hetty Kleinloog

Afbeeldingsresultaat voor hetty kleinloog
Volle kracht - Hetty Kleinloog - ChicklitHendrika Kleinloog is toneelschrijver, scenarioschrijver, tekstdichter, librettist, romanschrijver, dramadocent, docent creatief schrijven en toneelregisseur. Van 1984 tot 1988 studeerde zij aan de Theaterschool Amsterdam, de parttime opleiding Docent Drama.

 Volle kracht heeft een vrolijke kaft en nodigt uit tot lezen.

Het is het vervolg op het boek:  Volle bloei.

 (december 2018:( Vijf  weduwen van halfweg 70 treffen elkaar op het kerkhof en er ontstaat vriendschap. Zij willen zich weer jong voelen en hun dromen waar maken. Een wil zangeres worden, ander wil verre reizen maken, een wil haar voorechtelijke zoon vinden, een ander wil daten en de ander die twaalf jaar gevangen heeft gezeten wil weten of ze de moord op haar man echt heeft gepleegd)

In volle kracht is een van de vijf vriendinnen overleden  en de vier dames vertrekken naar Canada en trekken daar met een camper rond met de urn van hun vriendin Danny.
En ze willen deze urn overdragen aan Nell, de tweelingzus van Danny.

De dames trekken door Canada en vinden Nell uiteindelijk maar met haar is van alles aan de hand en Nell  reist met hen mee in de camper en  Nell vertelt het levensverhaal van Tom Thomson, een gevierde kunstschilder  en dat verhaal  gaat ook een belangrijke rol  spelen tijdens hun reis.

Humoristisch boek, toch had ik er meer van verwacht, vond het een beetje langdradig.
Er volgt nog een deel 3.
Ben benieuwd.

Schrijver Per Olov Enquist overledenPer Olov Enquist, onder meer bekend van zijn historische roman Het bezoek van de lijfarts, is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat melden Zweedse media, waaronder Aftonbladet.

Enquist, die tevens journalist en toneelschrijver was, werd meerdere keren als kandidaat voor de Nobelprijs genoemd. Zijn eerste boek, Het kristallen oog, bracht hij uit in 1961. Succes kreeg hij drie jaar later met zijn eerste historische roman: De vijfde winter van de magnetiseur.

Later volgden onder meer De uittocht der muzikanten (1978) en Kapitein Nemo's bibliotheek (1991). Enquists bekendste boek werd Het bezoek van de lijfarts (1999) over een Duitse arts die anno 1770 de Deense koning bijstaat. Langzamerhand weet hij de macht naar zich toe te trekken en begint hij een liefdesrelatie met de koningin. Het boek werd onder meer geprezen vanwege de scherpe schrijfstijl met veel oog voor detail en emotionele diepgang.


Met Een ander leven, een semiautobiografisch boek, won Enquist in 2008 de Zweedse literatuurprijs nordiska pris. Zijn laatste titel was Het boek der gelijkenissen, dat in 2013 werd uitgebracht.

Enquist kampte al langer met een slechte gezondheid. Zo leed hij aan hartfalen en werd hij in 2016 getroffen door een beroerte.

In Nederland werden ruim 100.000 boeken van Enquist verkocht