vrijdag 26 juni 2020

Loesje kaarten versturen

Wenskaarten - Waarom moeilijk doen als het samen kan
Wist je dat je een Loesje-kaart kunt versturen via Greetz? Via www.greetz.nl/zoeken/loesje verstuur je al voor een paar euro een kaartje naar je vrienden of familie. Je kunt kiezen uit wel 65 verschillende Loesje-teksten en er komen steeds weer nieuwe teksten bij, zo vind je altijd de juiste kaart om te versturen!

Voel je goed. Met deze cursus gestart.


Voel je goed! is de combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen gezondheidsvaardigheden van een vrijwilliger. De aanpak is gericht op lager opgeleide volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal en daardoor met het verwerken van informatie.

Waarom Voel je goed!?

Voor laaggeletterden is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en begrijpen. Laat staan dat zij deze informatie kunnen beoordelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Zeker als je bedenkt welke grote rol de (verleidelijke) eetomgeving daarbij speelt. Daardoor hebben zij grote kans op overgewicht en aandoeningen die daarvan het gevolg zijn.
Daar komt bij dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. En laaggeletterden schamen zich om het zelf te zeggen. Daardoor heeft de begeleiding van de huisarts, diëtist, etc. niet altijd het gewenste effect. Gezondheidsklachten verergeren, met alle gevolgen van dien.
Meer informatie.

boekenplaatjes


Guus Kuijer wint Constantijn Huygens prijs

Beeld ANP
Schrijver Guus Kuijer heeft de Constantijn Huygens-prijs 2020 gewonnen. Dat is bekendgemaakt in Kunststof op NPO Radio 1. 
De Huygens-prijs is een van de Haagse literaire prijzen die de aan het Literatuurmuseum gelieerde Jan Campert-Stichting jaarlijks uitreikt.
"Bijna vijftig jaar schrijft Guus Kuijer voor kinderen en volwassenen en in die halve eeuw heeft hij een oeuvre bijeen geschreven van een constant hoog niveau", aldus de jury. "Van zijn Madelief-boeken tot aan zijn hervertellingen van Bijbelverhalen 'voor ongelovigen', overal staat zijn geloof in het individu centraal. Hij is een van de grote vernieuwers van de naoorlogse jeugdliteratuur en daarmee van de Nederlandse literatuur.”