woensdag 17 mei 2023

Boek over zwangerschap en bevalling van Trudy Dehue

‘Ei, foetus, baby’ laat zien hoe machteloos zwangere vrouwen eeuwenlang waren, met gruwelijke gevolgen Emeritus hoogleraar Trudy Dehue wil met Ei, foetus, baby een nieuwe geschiedenis van de zwangerschap schrijven: vanuit het standpunt van de vrouw. Met vlammende passie tekent zij bijna vergeten misstanden op. Gertrude Constance Georgette Dehue was van 1995 tot haar emeritaat in juli 2016 hoogleraar theorie en geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gezien in Lievekamp slagerij van Kampen

Film: The rose

Het verhaal speelt zich af in de herfst van 1997. Een groep toeristen reist per bus van het provinciale noorden van Denemarken naar Parijs. Onder hen zijn twee zussen, Inger en Ellen, wier relatie op de proef zal worden gesteld. De bus is nog maar net op de snelweg of Inger deelt haar geestesziekte met de rest van het gezelschap. Het zal een reis worden die ze nooit zullen vergeten.

Leezy Sunday Live

Leezy Sunday Live is een samenwerking die De Lievekamp is aangegaan met de Bibliotheek Oss en boekhandel Derijks. Megens: “Drie zondagmiddagen komen Tommy Wieringa, Griet Op de Beeck, en het schrijversechtpaar Özcan Akyol en Anna van den Breemer naar Oss. Ze worden geïnterviewd door Jos de Louw over hun oeuvre en over actuele onderwerpen. Ook is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen, is er een petje-op-petje-af quiz en is er een mooie muzikale omlijsting met optredens van lokale helden. Een heerlijke relaxte zondagmiddag.” 24 september 2023: Met Özcan Akyol & Anna van den Breemer. 4 februari 2024: Met Tommy Wieringa. 2 juni 2024: Met Griet Op de Beeck.