dinsdag 17 november 2009

Schrijvers en school in OBA

De OB Amsterdam organiseert schrijversmiddagen voor scholen.
Leerlingen op een bijzondere manier stimuleren om te lezen en innovatief met lezen en literatuur om te gaan. Dat is de opzet van het project Schrijvers live van de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, en het BOA, het Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam. Schoolklassen van de bovenbouw van HAVO/VWO worden uitgenodigd in de OBA in gesprek te gaan met de schrijver van een boek van de literatuurlijst. Khalid Boudou, auteur van onder meer Het schnitzelparadijs, leidt het gesprek. (Bron boekbalie 17 november 2009)

Het moet niet gekker worden...


Gelezen en gehoord deze week. Wat vinden jullie ervan??

EINDHOVEN - Ouders kunnen binnenkort met een eenvoudig systeem zien of hun kinderen veilig op school zijn aangekomen en wat ze daar de hele dag doen. Ook partners kunnen met een vergelijkbaar systeem simpel volgen waar de ander is en wat hij of zij aan het doen is.

© ANP2Volwassenen en kinderen die met het systeem hebben geĆ«xperimenteerd vinden niet dat ze daarmee te veel controle op anderen uitoefenen. Ze vinden het integendeel efficiĆ«nt en geruststellend.
De systemen SchoolAware en FamilyAware zijn ontwikkeld door Vassilis Javed Khan, die er woensdag op is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven.
Khan is nu bezig met het ontwikkelen van KidzFrame, een systeem voor ouders met kinderen op het kinderdagverblijf.
KidzFrame
Met KidzFrame kunnen de begeleiders van het dagverblijf foto's en berichten versturen aan de ouders, die op hun beurt kunnen volgen waar hun kind op dat moment is