zaterdag 25 april 2020

Ruben Terlou en China




De VPRO heeft besloten om het programma VPRO Tegenlicht: China Restart niet uit te zenden  op zondag 26 april.De reden hiervoor is dat de redactie over sterke aanwijzingen beschikt dat personen in China door de uitzending gevaar zouden kunnen lopen. 


Ruben Terlou (1985) is documentairemaker, fotograaf en arts. 
Ruben Terlou, documentairemaker, fotograaf en arts, maakte al meerdere documentaireseries over China.Ruben Terlou studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA. Voor, tijdens en na zijn studie was hij actief als fotograaf in met name China en Afghanistan. Hij won met zijn series diverse prijzen bij de Zilveren Camera en in 2016 de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek. Dat jaar betekende tevens het televisiedebuut van Ruben Terlou, met de succesvolle serie Langs de Oevers van de Yangtze, uitgezonden door de VPRO. In zes delen volgden de kijkers Terlou terwijl hij de Chinezen die hij tegenkomt op open en indringende wijze interviewde. Hiermee bood hij een bijzondere kijk in de hedendaagse Chinese maatschappij. De serie werd in 2016 tevens genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Begin 2018 kwam de populaire zevendelige documentaireserie Door het hart van China uit. Ruben werkt samen met Lebowski Publishers aan een fotoboek én een non-fictie publicatie: Chinese dromen. 

Vanaf 17 november 2019 wordt de vierdelige documentaireserie Chinese Dromen uitgezonden waarin Ruben kriskras door China reist, op zoek naar de dromen van de Chinezen

luister naar de podcast over Ruben Terlou

Geen opmerkingen:

Een reactie posten