woensdag 22 april 2020

Jan van Haasteren puzzels

In deze coronatijd zijn de legpuzzels niet aan te slepen. vooral die van  Jan Haasteren en de legpuzzel  bibliotheek is natuurlijk voor mij leuk!

De grote meester zelf: Jan van Haasteren (84)

Dat de verkoop zo hard gaat is een groot plezier voor Dick Heins (60) uit Oosterhout. Hij tekent de Jan van Haasteren puzzels. Dat doet hij samen met Rob Derks en met ‘de grote meester Jan van Haasteren, hij is 84, zelf’. Ze tekenen per persoon 3 tot 4 puzzelplaten per jaar voor spellenfabrikant Jumbo in Zaandam.
Dat ook steeds meer jonge mensen legpuzzels maken, juist in de tijd van corona, noemt hij een positieve ontwikkeling. ,,Het brengt een gezin bij elkaar. Mijn vrouw puzzelt, als mijn stiefzoon binnenkomt met zijn vriendjes staat iedereen om de tafel en wil iedereen meedoen. Puzzelen is niet gebonden aan leeftijd. Het is voor iedereen.’‘
Het tekenen van de puzzels is pure ambacht. De mannen van Studio Jan van Haasteren tekenen alles met de hand. ,,We hebben alle drie onze eigen manier van werken. We werken aan de hand van het stramien van Jan van Haasteren.”
(Bron dagblad van het Noorden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten