zaterdag 2 mei 2020

Waarom is het goed om elke dag een half uur te fietsen?

Los van het feit dat fietsen gezond is voor je conditie en het direct vet verbrandt, zorgt het er ook voor dat het ziektes op afstand houdt. Diabetes type 2 is (helaas) een veelvoorkomend probleem. Door iedere dag een half uur te fietsen, houd je je energiehuishouding op peil. Je voorkomt namelijk dat overtollig energie wordt omgezet in vet. Vaak hebben mensen met diabetes een hoog insulinegehalte. Door te gaan fietsen, worden de spieren aangewakkerd om deze insuline op te nemen waardoor er minder insuline hoeft worden toegevoerd. Ook houdt fietsen je bloedvaten schoon. Afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd doordat de doorstroming van je bloed beter verloopt na een rondje fietsen. Als laatste helpt het je geest te ontspannen wat chronische stress kan verminderen of zelfs voorkomen.

Van fietsen worden wij blij. We ontspannen doordat we in de natuur zijn. Het inademen van de frisse buitenlicht zorgt ervoor dat onze geest zich verruimd. Je kan je gedachtes even laten afdwalen (wel opletten natuurlijk) en je kan even helemaal tot rust komen in de prachtige natuur. Ook een rondje fietsen door jouw favoriete stad maakt een mens blij. Je geniet namelijk van alles wat je ziet en staat er veel meer bij stil (figuurlijk) dan wanneer je met je auto over de wegen crosst.

Ik ben het met bovenstaande tekst eens(side body en MInd). Bovendien maak ik onderweg foto's waar ik later van kan nagenieten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten