vrijdag 24 april 2020

Volksuniversiteit Oss bestaat 50 jaar

Volksuniversiteit Oss bestaat 50 jaar en organiseert feestweek



 Door Leon Voskamp
OSS - Vereniging Volksuniversiteit Het Maasland is op 23 april 1970 opgericht. Vanuit een woonkamer werd er gestart met een cursusprogramma (vier taalcursussen, een discussiecursus en lezingen) voor volwassenen. Nu 50 jaar later is Volksuniversiteit Oss een maatschappelijk betrokken organisatie met een gevarieerd cursusaanbod voor een brede doelgroep.


- 1970: De oprichters van Volksuniversiteit Het Maasland zijn de heer Kok en mevrouw Kok-Ruth en de heren S. Reyenga en H. Taconis. Een greep uit het cursusaanbod: diverse vreemde talen, cursus Algemene Ontwikkeling (kennis van de 6e klas lagere school opgehaald in 36 wekelijkse lessen), filosofie en psychologie, cursussen koken en bakken, gezonder leven en een groen cursus.

Jubileum
Het 50-jarig jubileum wordt van woensdag 9 tot en met zondag 13 september gevierd. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans verzorgt om 10 uur de opening van de workshopweek met een lezing. De rest van de week mag iedereen gratis deelnemen aan proeflessen, workshops en lezingen. Uiteraard zijn docenten aanwezig om vragen van cursisten te beantwoorden. Voor de zomervakantie wordt het programma voor deze feestweek bekendgemaakt.
Lees meer op de volgende site.
-



Geen opmerkingen:

Een reactie posten