donderdag 27 oktober 2011

Prijs gewonnen


Het is altijd leuk tenminste dat vind ik om een prijs te winnen en als je een lezer bent is een boek altijd welkom en ik kreeg zojuist een mailtje dat ik het boek Bonita Avenue van Peter Buwalda heb gewonnen!!Ik was een van de 10 winnaars van de Boekdelen-prijsvraag.
Ik had het ooit geleend van de bieb maar omdat het gereserveerd was moest ik het weer terug brengen. Nu kan ik het net zolang houden als ik wil!! Nu wachten op de post..

Uit de Biblion-recensie:
Vier jaar lang werkte Peter Buwalda (38), oud-redacteur van 'UT-nieuws' en journalist, aan dit romandebuut. De explosie bij SE Fireworks in Enschede (2000) is de voorbode van ontwrichtende familierelaties tussen Siem Sigerius (rector van Tubantia University), Joni en Janis (zijn stiefdochters), Aaron Bever (Joni's vriendje en fotograaf van een geruchtmakende foto van Siem, waarop hij naakt in het water springt) en Wilbert (Siems zoon uit zijn eerste, mislukte huwelijk). Wilbert is ontspoord, veroordeeld wegens moord, komt uit de gevangenis en zorgt voor onrust in het gezin. Siem komt erachter dat Joni en Aaron jarenlang geld verdienden met een twijfelachtige hobby. Zowel Siem als Aaron storten daarna volledig in. Joni bouwt een glansrijke carrière op in Californië. Pas acht jaar na de vuurwerkramp komt Aaron er vanuit België achter wat er zich in 2000 allemaal heeft afgespeeld. Ambitieuze, vlot vertelde en spannende psychologische en zedenroman over een sympathieke pater familias die te gronde wordt gericht, over grote thema's als dood, jaloezie, wraak, schuldgevoel en seksualiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten